muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Música i art a les Caputxines per recordar la fundadora, sor Clara

Es commemora els 300 anys de la seva mort amb diversos actes

M.DÍAZ.Palma.
Les veus dels Blauets de Lluc inundaven ahir les estances del convent de les caputxines, a Palma, alegrant un matí al qual el bon temps ja s'havia encarregat de donar un to festiu. Els comissaris Aina Pascual, Jaume Llabrés, i l'artista Armando enllestien el muntatge de l'exposició que, a l'horabaixa, inauguraria els actes del III centenari de la mort de sor Clara María Ponce de León (Granada, 1624 Palma, 1705), fundadora del monestir, que abans de professar en religió havia estat virreina de Mallorca.

L'escolania va cantar en la missa que hi va haver ahir, que no va poder oficiar el bisbe Jesús Murgui per una afonia. Després van oferir un concert. Els assistents van rebre una edició facsímil del sermó pel funeral de sor Clara (1705) que llavors van pagar els Jurats de Palma.

Una exposició sobre l'entorn en el qual va viure la fundadora i els personatges que va conèixer ocuparà, fins al pròxim 8 de maig, l'antic parlador del convent, on es troba el seu sepulcre. L'exposició es pot veure de 18.00 a 20.00 i l'entrada és per l'església. La mostra es compon d'orfebreria, retrats i manuscrits, amb peces del patrimoni de les caputxines i de col·leccions públiques i privades. Per exemple, hi ha un quadre de José de Torres, virrei de Mallorca, segon espòs de sor Clara quan aquesta encara era Teresa M. Ponce de León; una tela del rei Felip IV, qui va donar permís per fundar el convent; els «búcars de les fundadores», unes peces exquisides de ceràmica que són procedents de Mèxic i Llatinoamèrica; un mantell renaixentista de la Verge del Pilar, que té tres segles, i que va ser donat a sor Clara per l'Ajuntament de Saragossa i que és inèdit.

Avui, a les 20.00, hi haurà una conferència sobre els orígens de l'ordre caputxina i, demà, un concert de Timothy Roberts (20.00). Han col·laborat per elaborar el programa el Govern, CIM, Cort, Gesa-Endesa i Sa Nostra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris