muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Més del 67 per cent dels fumadors espanyols desitja deixar l'hàbit

Un 74,5% vol que es prohibeixi totalment als centres de treball

El 67% dels fumadors espanyols desitja deixar de fumar, segons l'Estudi del Baròmetre del Tabac fet públic pel secretari general de Sanitat, Fernando Lamata. L'estudi va ser realitzat a finals de 2004 i principis de 2005 i revela també que el 90% dels espanyols reconeix que el fum ambiental del tabac és perjudicial per a la salut, i un 74,5% es mostra d'acord que la legislació estableixi la prohibició total de fumar als centres de treball.

El secretari general de Sanitat va destacar també que l'hàbit del tabaquisme no es canvia només amb la llei, subratllant la necessària voluntat dels fumadors de deixar de fumar. Referent a això, va recordar que el Ministeri desenvolupa, al costat de les comunitats autònomes, programes de deshabituació tabàquica i de sensibilització, als quals ha destinat aquest any 29,7 milions d'euros.

Així mateix, recordà que el fum del tabac és un 57% més contaminant en espais tancats que altres substàncies. A Espanya moren com a mínim 4.000 persones l'any com a conseqüència de malalties derivades del fum ambiental del tabac. El secretari general va comparèixer al costat del responsable del Ministeri de Sanitat d'Irlanda, Ray Mitchell, qui va explicar l'experiència del seu país en aquesta matèria, un any després que s'aprovàs la llei de prevenció del tabaquisme per protegir la salut dels treballadors.

En aquest sentit, Mitchell va dir que després de dotze mesos de compliment de la nova normativa, el 94% de llocs de treball no tenen fum ambiental del tabac, el 98% de la població se sent més segura als centres de treball, i el 96% creu que la llei ha estat un èxit. A més, va afegir que el monòxid de carboni als bars i restaurants ha disminuït un 45%. A més d'Espanya, a Europa estan regulant espais lliures de fum països com Irlanda, Noruega, Malta, Itàlia, Països Baixos, Finlàndia, Bèlgica, Eslovènia, Regne Unit o Luxemburg.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris