muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La mostra 'Irradiacions' de la Llonja s'ha de desmuntar per la visita dels prínceps

L'edifici ha estat escollit com escenari d'una gran recepció el divendres 13 de maig

93688

La mostra Irradiacions va ser inaugurada el passat set d'abril.

L'exposició Irradiacions de la Llonja haurà de ser desmuntada de manera precipitada a partir de dimarts que ve a causa de la visita oficial dels prínceps d'Astúries, Felip i Letícia.

La mostra, que va ser inaugurada el passat 7 d'abril pel president Jaume Matas, recorre un segle de literatura en català creada a les Illes Balears. El seu cost és de 240.000 euros. El desmuntatge s'iniciarà el proper dia 2, és a dir, just haurà estat en exposició durant 25 dies.

En la visita dels prínceps es preveu celebrar una gran recepció dins aquest edifici el dia 13. Segons ha pugut saber aquest diari, el protocol la Casa Reial hauria exigit la retirada de tot el muntatge d'Irradiacions, que a hores d'ara no se sap si tornarà a ser instal·lada. Estava previst que l'exposició es pogués veure fins el 22 de maig.

El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Gabriel Janer Manila, va explicar que la intenció és «tornar-la a col·locar una vegada que la recepció dels prínceps hagi acabat i perllongar les dates fins a finals del mes de juny». Els costs del desmuntatge seria assumit pel departament de Presidència del Govern.

El procés de muntatge i desmuntatge d'aquesta exposició serà molt complicat. En primer lloc, el dimarts es desfarà la mostra perquè es puguin fer els preparatius de la recepció. Aquesta es produirà dia 13, divendres, amb la qual cosa el desmuntatge (per al qual se necessiten almanco tres dies), no podrà iniciar-se fins al dilluns 16. Així, la nova instal·lació d'Irradiacions no podria estar acabada abans de dia 30 de maig.

Per tant, la mostra només podria romandre oberta quinze dies més. El dia 1 de juliol és previta la inauguració d'una exposició del Col·legi d'Arquitectes a sa Llonja, per a la qual es necessiten 7 dies d'instal·lació, i una altra setmana per desmuntar Irradiacions, amb la qual cosa el dia 15 de juny s'hauria de tancar al públic de forma definitiva. Encara hi ha un altre problema. En el desmuntatge, les peces de fusta podrien danyar-se i haver-se de fer de bell nou. Tot això fa que moltes de veus es plantegin si valdrà la pena l'esforç operatiu i econòmic.

L'altre handicap és que el calendari escolar ja estarà molt avançat. Les escoles, principals usuaris de la mostra, hauran arribat a l'època d'exàmens, amb la qual cosa les visites se suspendran. Com també han quedat suspeses, de moment, totes les activitats.

Altres damnificats són els cinc actors que dinamitzaven la mostra i que a partir del dissabte es queden sense feina. Tenien contracte fins al 22 de maig. Un d'ells, Rodo Gener, va explicar que «la mostra tenia molt d'èxit entre els escolars i fins i tot s'havia aconseguit tenir un públic fidel i estable, situat a l'entorn dels cent alumnes diaris». Precisament, molts de professors de literatura havien fet arribar als actors, a l'Institut d'Estudis Baleàrics i també a aquest diari, la seva satisfacció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris