muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
13°

El PSOE se sumarà al Consell al debat sobre el bastió d'en Berard

També faran preguntes sobre la no renovació de Catalina Sureda


Els consellers socialistes també se sumaran al debat sobre el bastió d'en Berard i la no renovació de Catalina Sureda al capdavant de la Casa Museu Llorenç Villalonga a la propera sessió de la institució. I és que els socialistes preparen una moció per a la conservació del jaciment arqueològic del bastió d'en Berard i dues preguntes orals sobre la casa museu.

El conseller Celestí Alomar va explicar ahir que la intenció de la seva moció és que s'arribi a un acord per «suspendre la decisió de la Comissió d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Històric, en relació a l'immoble ubicat en el bastió d'en Berard per tal que s'elabori un nou projecte d'edificació que conservi realment el jaciment i la murada i garanteixi les visites al conjunt, en compliment de la LLei de patrimoni històric de les Illes Balears».

Els socialistes aprofitaran l'obertura d'aquest debat per tal de reclamar una de les seves peticions més antigues: «que el Consell de Mallorca insti l'Ajuntament de Palma a la redacció urgent d'un pla especial del subsòl arqueològic dels espais públics de la ciutat».

Alomar va explicar que «nosaltres entenem que el patrimoni és una de les coses més profundes que afecten la nostra manera de ser. Dos tècnics varen votar en contra del projecte tal com el coneixem ara i una de les coses que més ens sorprèn és que s'argumenta que si s'obliga a la protecció total el projecte seria molt més car. Es veu que ara es cuida el compte d'explotació de les empreses en lloc del patrimoni de tots».

Alomar va explicar que no podia entendre de cap de les maneres aquella decisió de part d'un partit com Unió Mallorquina «que s'anomena nacionalista» i en canvi sí del Partit Popular. El segon gran debat de la jornada afectarà la figura de Catalina Sureda i la seva no renovació com a directora de la Casa Museu Llorenç Villalonga. En les seves preguntes orals, Cosme Bonet interrogarà Dolça Mulet sobre la legalitat d'aquesta acció.

En la segona pregunta els socialistes expliquen que «la gestió de la ja exdirectora ha estat molt ben valorada. En aquest sentit volem conèixer quina és la línia que pensa impulsar la consellera Executiva de Cultura a la futura gestió cultural de la Casa Museu Llorenç Villalonga».

Un dels principals motius que han impulsat els socialistes a fer aquestes preguntes ha estat el desconcert que existeix en aquest moment en el si de l'Ajuntament i del poble de Binissalem on ells governen amb majoria absoluta. «El dia que nosaltres ens vàrem reunir amb la consellera per tal de demanar-li que reconsideràs la seva proposta ella ja havia anunciat qui en seria la substituta, així que no hi havia gaires coses a fer, però creim que la destitució o no renovació va ser una acció feta al marge del patronat i sense comptar en cap moment amnb l'Ajuntament de Binissalem. No és molt comprensible que es tregui una persona de la qual tothom n'ha lloat la seva tasca i volem saber si tot s'ha fet d'acord a la legalitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris