muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Pep Sirvent instal·la al Parlament la seva obra «Fita de la paraula»

La peça escultòrica commemora la VI legislatura de la Cambra balear

P.G.Palma.
Fita de la paraula és el títol amb el qual l'artista Pep Sirvent ha batejat l'escultura que simbolitzarà la VI legislatura al Parlament de les Illes. La seu de la Cambra balear acollirà la peça monumental que ha inspirat cent rèpliques de petit format, una de les quals servirà per obsequiar els prínceps d'Astúries en la primera visita oficial a l'Arxipèlag el pròxim 10 de maig.

Així ho avançà ahir el president del Parlament, Pere Rotger, per recordar que segons l'acord de la Mesa parlamentària Sirvent serà també l'autor del disseny de les medalles que la institució lliurarà als diputats en la present legislatura.

Reconegut en l'àmbit nacional i internacional, l'artista explicà que en el procés de creació de l'escultura commemorativa, «una peça de cinc metres d'alçada construïda amb granit i acer corten i amb una base de 60 centímetres de diàmetre», s'inspirà en dos conceptes: la fita i la paraula.

Sirvent explicà que la ubicació, la seu del Parlament, «l'he considerada com a fita, com a lloc de trobada», mentre que ha enfocat la paraula des del punt de vista que la defineix com a «instrument que condueix a la concòrdia i la llibertat».

L'escultor argumentà que «el Parlament és un lloc on es reuneixen persones que el poble ha escollit perquè facin lleis, discuteixin i, al cap i a la fi, construeixin. Concretant fites que emmarquin els seus pensaments, les seves propostes, punts de trobada, partida i orientació, de manera conjunta amb les paraules, aconseguiran omplir de sentit les seves expressions i oferiran la possibilitat d'arribar a objectius». D'altra banda, la paraula «és l'eina -afirmà Sirvent- amb què ens podem comunicar i tenir la possibilitat de trobar afinitats i diferències, de dialogar, debatre, acordar i construir».

La peça, que segueix la línia conceptual i estètica que caracteritza l'obra del mallorquí, s'ubicarà al buit de l'escala del Parlament que rep el visitant en l'accés de Conqueridor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris