muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Experts afirmen que l'esterilitat podria desaparèixer en deu anys

Assenyalen que la solució és crear gàmetes a partir de cèl·lules mare

Els experts creuen que el problema de l'esterilitat podria desaparèixer en 10 o 15 anys si avancen les investigacions per crear gàmetes -òvuls i espermatozoides- a partir de les cèl·lules mare.

Així ho va indicar ahir el professor Antonio Pellicer, director de l'Institut Valencià d'Infertilitat (IVI), en el decurs de l'acte de presentació del I Congrés Internacional IVI que, amb motiu del 15è aniversari de l'entitat, reuneix aquests dies a València els més importants investigadors de tot el món en matèria de reproducció humana i en medicina materno-fetal.

Entre els assistents al Congrés es troba el professor de la Universitat de Pensilvania Jerome F. Strauss, el qual dirigeix un grup d'investigadors que, fa un any i mig, publicà en una revista especialitzada un treball experimental realitzat amb ratolins que possibilitava l'obtenció d'ovocits. Així mateix, també hi participen els científics coreans que varen clonar els primers embrions humans.

Pellicer va explicar que els principals canvis que s'esperen en el futur en aquesta matèria passen per «un gran avenç» en el diagnòstic genètic preimplantacional i la seva capacitat per curar malalties; l'aposta «molt forta» per la reducció dels embarassos múltiples i portar fins aquest camp l'aplicacion de l'ús de cèl·lules mare perquè, igual que es poden derivar cap a certs tipus cel·lulars com les cèl·lules hepàtiques o les cardíaques a fi de curar malalties del fetge o del cor, es puguin crear gàmetes. «A partir d'aquí podrem augurar de ple que en 10 o 15 anys l'esterilitat haurà desaparegut», assenyalà l'especialista. Pellicer afegí que «potser el que avui en dia és un 'boom' i és tan important, com és la donació d'òvuls, canviï» i la tendència en l'IVI sigui, en lloc de les donacions d'òvuls actuals, la de crear gàmetes a partir de cèl·lules adultes». Un fet aquest, en opinió de l'expert professor, «indubtablement fantàstic», va concloure.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris