muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

L'escriptor Sebastià Alzamora dimiteix del seu càrrec directiu a l'IEB

L'excés de feina provocat per la promoció del seu llibre n'ha estat la causa

77226

Sebastià Alzamora, just després de guanyar el premi Josep Pla


L'escriptor Sebastià Alzamora presentà ahir la seva dimissió com a cap de relacions externes de l'Institut d'Estudis Baleàrics. Aquesta dimissió va ser acceptada pel seu president, Gabriel Janer Manila.

Alzamora continuarà col·laborant a nivell extern amb l'Institut i es dedicarà de forma essencial a preparar els grans temes de la Institució a nivell exterior: la cimera de Frankfurt del 2007, en la qual la cultura catalana serà la convidada d'honor; i la implantació i projecció en el mercat català de la cultura de les Illes.

Els motius argumentats per Alzamora en la seva carta de dimissió és l'excés de feina que ha acumulat en els darrers temps, especialment des que va guanyar el premi Josep Pla amb La pell i la princesa. Des de llavors ençà, Alzamora ha estat molt implicat en la promoció del seu llibre, ja que el premi Josep Pla és un dels més prestigiosos de tots els que s'atorguen en llengua catalana.

Aquest fet, que per una banda ha suposat uns excel·lents èxits de venda a la setmana del llibre en català i en el passat Sant Jordi -el seu fou un dels tres títols més demandats pel públic-, ha fet que es ressentís la tasca del dia a dia a l'Institut. Aquest motiu és el que l'ha induït a presentar la dimissió.

El president de la institució, Gabriel Janer Manila, encara no ha pensat si col·locarà alguna persona en el lloc d'Alzamora. Fonts oficials de l'Institut asseguraren que «la seva renúncia obligarà ara a un període de reflexió perquè ha estat sobtada».

Una de les operacions que es contemplen és que el treball del dia a dia sigui assumit pel personal que queda a l'Institut, ja que la col·laboració d'Alzamora ho permetria.

L'escriptor va explicar a Diari de Balears que «aquesta renúncia en cap cas es produeix per desacord amb la línia de l'organisme, que francament fa una feina molt bona i m'hi sent absolutament identificat. Només es produirà un replantejament de la meva vinculació amb l'entitat per mor de tota una sèrie de tasques de la meva faceta com a escriptor que em llevava molt de temps».

En el temps en el qual l'escriptor va ocupar aquest càrrec, l'Institut va tenir presència institucional exterior a la fira internacional del llibre de Frankfurt, la fira expolingua de Paris, la del llibre de Londres i la del llibre infantil i juvenil de Bolonya. A més, es va aconseguir incrementar de forma essencial la relació amb la Institució de les Lletres Catalanes, emmarcada en la represa del clima de bona entesa entre els departaments de Cultura del Govern de les Illes Balears i la Generalitat.

Gràcies a la seva participació en una taula rodona a València, Alzamora es va veure immers en una polèmica que va acabar als jutjats de Palma ja que havia rebut amenaces de mort per la seva defensa de la unitat lingüística del català. Un diari local també va emprendre una campanya contra la seva persona que va acabar amb una defensa aferrissada de la seva vàlua per part de nombrosos sectors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris