nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
19°

Miquela Vidal mostra la seva obra de «cera i rovell» a la Misericòrdia

L'exposició recull quadres i escultures que giren al voltant dels galfons

JOANA NICOLAU.Palma.
Miquela Vidal inaugura avui a les 20.00 hores a la Capella del centre de cultura la Misericòrdia de Palma l'exposició Cera i Rovel, en la qual es recullen escultures i quadres que ha realitzat en els darrers sis anys i que tenen com a protagonistes els galfons, l'element de subjecció típic de les persianes mallorquines. És la primera exposició en set anys que fa aquesta artista campanera a Palma i que enguany celebra els 25 anys de la seva primera mostra.

Del muntatge destaca sobretot l'escultura A cau d'orella,que ve a ser una parella de galfons, treballada en acer envellit, que mideix quasi sis metres d'altura i cada peça pesa més de 750 quilos. La peça, la més gran treballada fins ara per aquesta artista, arriba a la Misericòrdia directament de la serralleria Can Seguí, i la seva futura ubicació serà una rodona de Llucmajor. La parella de galfons de A cau d'orella emula el conegut conjunt escultòric creat per Vidal per a la Ciutat de la Justícia de València.

A la mostra també hi ha esbossos realitzats per Miquela Vidal per a les seves escultures i una selecció de quadres, on a més dels galfons, també s'inclouen materials reciclats, principalment teles, però també documents, fotografies antigues... Tots aquests quadres estan acabats amb cera, a la qual se li ha donat un acabat envellit amb vernís de judea. També es mostra un petit conjunt de joieria. Un aspecte que cal destacar de l'exposició és que la major part dels títols de les obres són extrets de diferents rondalles mallorquines.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris