bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

França distingeix Pere A. Serra com a cavaller de l'Orde de les Arts i les Lletres

La medalla, la més important de les belles arts, se li concedeix en el grau més alt

Pere A. Serra (Sóller, 1928), president-editor del Grup Serra, ha estat reconegut amb la distinció més important que atorga la República Francesa a les belles arts.

El nomenament com a «chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres» (cavaller de l'Orde de les Arts i les Lletres), que procedeix de la presidència de l'Estat i del Ministeri de Cultura i Comunicació, s'acordà a París el passat 4 de març i es farà efectiu a Palma en una data encara no fixada, explicà des de Barcelona Bernard Valero, cònsol general de França.

L'Orde de les Arts i les Lletres es va crear el 1957 per recompensar els qui han destacat per la seva aportació en les arts, les lletres i la comunicació, com també la seva projecció a França i a la resta del món. Reben la medalla de l'orde francesos o estrangers, i el grau de «chevalier» és el més alt dels tres en els quals s'hi accedeix. A Catalunya, els darrers que l'han obtinguda han estat María Teresa Ocana, directora del Museu Picasso; l'escriptor Josep Palau i Fabre i el filòsof Raimon Panikker. També la tenen, entre altres, els escriptors Miguel Delibes, Àlvaro Mutis i Alfredo Bryce Echenique; el pintor Antonio Saura; el fotògraf Toni Catany; el cineasta Alan Parker i l'actor Bruce Willis.

La biografia de Pere A. Serra coincideix amb els requisits necessaris per formar part d'aquest selecte club al qual pertanyen empresaris de comunicació, artistes plàstics, arquitectes, literats, filòsofs, cineastes, cantants d'òpera, actors... La distinció se li concedeix per la seva doble faceta d'empresari de premsa i de col·leccionista i mecenes de l'art. Com a empresari, des que el 1957 fundà la revista Mallorca esportiva fins avui, en què ha consolidat un grup íntegrament balear en el qual figuren diaris i revistes en castellà, català, alemany i anglès, i ràdio i televisió.

Com a editor literari va promoure, des de l'editorial Atlante, la traducció al català de La família de Pascual Duarte, de Cela, o la primera edició de Bearn, de Llorenç Villalonga, entre d'altres.

Com a mecenes, Pere A. Serra va impulsar la construcció del Museu Es Baluard, de la fundació del qual és actualment el president, i al fons del qual va donar i cedir part de la seva col·lecció de pintura i escultura. En aquesta no hi manquen els noms dels mestres de les avantguardes històriques fins a la creació més actual. Així mateix ha estat autor de diferents llibres vinculats amb les arts i la cultura, entre els quals destaca Miró i Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris