algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Les línies aèries anteposen l'estalvi a la salut del passatge

Un estudi afirma que fan descendir el nivell d'oxigen necessari

Els passatgers d'un avió poden posar en risc la seva salut a causa del descens dels nivells d'oxigen en aquest mitjà de transport, ja que reduint la ventilació de la cabina, les companyies estalvien combustible i prolonguen la vida de les seves aeronaus.

El 54% dels passatgers perd un 6% d'oxigen en volar, nivell suficient perquè a un pacient li col·loquin una màscara d'oxigen en un hospital, segons un estudi publicat a Anestèsia, revista de l'Associació d'Anestesistes de Gran Bretanya i Irlanda.

L'estudi apunta que la reducció de costos de les aerolínies juga un paper important en la falta de ventilació, ja que els avions moderns poden volar a gran altura i un continu canvi en la pressió de l'avió en redueix els anys d'utilitat. Per a l'estudi, un equip d'experts de Belfast (Irlanda) va mesurar el nivell de saturació d'oxigen a la sang dels passatgers abans i després de l'enlairament de l'avió, i va descobrir que queia del 97 al 93% amb l'altitud.

Aquest descens en la ventilació resulta perjudicial per a més de la meitat dels passatgers, ja que la falta d'oxigen a la sang augmenta el risc de ser víctima d'una trombosi. «Aquesta caiguda en els nivells d'oxigen, al costat de factors com la deshidratació, la immobilitat i la baixa humitat, poden contribuir a l'aparició de malalties durant i després d'un vol», afirma l'estudi.

Farrol Kanh, de l'Institut de Salut d'Aviació, va reconèixer en una entrevista que molts avions retallen la ventilació per estalviar combustible i «endormiscar» els passatgers, amb la qual cosa els serveis extra a bord es redueixen i amb ells, la tripulació necessària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris