nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Què li costa a Palma la Feria de Abril?

Cort no respon al PSM, que fa estimacions de 360.000 E per amunt

98260

Aquesta caseta ja ha obert per atendre el personal que treballa en el recinte de Son Hugo.

M.A.C.


El cost que suposa la celebració de la Feria de Abril per a les arques de l'Ajuntament de Palma és a hores d'ara tota una incògnita. Fa més d'una setmana que el grup municipal del PSM a Cort intenta obtenir informació fefaent pels conductes oficials sobre aquesta qüestió, però l'equip de govern que comanda Catalina Cirer només ha donat fins a la data el silenci com a resposta.

Segons estimacions oficioses elaborades pels nacionalistes dels doblers que Cort no reingressa, el cost de l'esmentada festa per als ciutadans de Palma estaria voltant els 360.000 euros (60 milions de pessetes), just en concepte d'adequació de l'espai. Per ara cap font autoritzada no ha facilitat dades més concretes.

Pere Muñoz, portaveu del PSM a l'Ajuntament de Palma, considerà «escandalós» tant l'elevada xifra de la despesa com el fet que «l'equip de govern del PP hagi provat d'enganyar l'oposició i els ciutadans assegurant que celebrar la Feria de Abril no ens costava res, quan els fets demostren just el contrari».

A l'estimació feta pels nacionalistes, que just inclouria la preparació dels terrenys per a la celebració de la festa i la instal·lació elèctrica per a les casetes, s'ha de sumar la despesa en Policia Local, tant de torn com serveis especials; els operaris de l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya) que hauran de netejar el recinte cada dia; les ambulàncies que hauran de romandre a les portes de la Feria per atendre les previsibles intoxicacions etíliques i d'altres incidències, i la línia nocturna que ha habilitat l'Empresa Municipal de Transports per traslladar els ciutadans fins a les instal·lacions vora l'hipòdrom de Son Pardo.

Tot apunta que els policies que vigilaran la Feria durant el dia seran desplaçats de les seves destinacions habituals, mentre que el dispositiu nocturn el compondran funcionaris en comissió de servei especial, amb el sobrecost que això suposa.

Muñoz denuncià així mateix que la Feria de Abril «costa més doblers» als ciutadans de Palma que altres festes més nostrades com «les patronals de Sant Sebastià o la revetla de Sant Joan». Un exemple de les aportacions municipals a activitats pròpies de les Illes és la Mostra de Cuina Mallorquina, que ha comptat amb una subvenció per part de Cort de devers 7.000 euros, una xifra cincuanta vegades inferior al càlcul parcial que ha fet el PSM sobre la Feria.

El recinte on divendres s'inaugurarà l'edició d'enguany de la Feria de Abril era ahir ple de màquines i camions que condicionaven l'esplanada, com també d'operaris que muntaven les casetes. El camió de la brigada municipal de manteniment feia viatges constants de grava per adequar el passeig central.

Així mateix, es registrà una discussió multitudinària entre responsables de les casetes que estaven pendents d'assignació d'espai. L'organització intentava posar-hi una mica d'ordre i calmar els ànims.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris