nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Vint-i-una cintes opten al V Certamen de Curtmetratges de Ficció en Català

El Centre de Cultura Sa Nostra acull fins dijous les projeccions de la cita audiovisual

66482

Toni González, Catalina Cruelles i Miquel Melià presentaren ahir el certamen audiovisual.

J. M.

P. GIMÉNEZ.Palma.
Un total de 21 curtmetratges, alguns dels quals es passen en rigorosa estrena, competeixen en el V Certamen de Curtmetratges de Ficció en Català. El festival, organitzat per la Direcció de Política Lingüística del Govern i per l'Associació Artífex Cultural, comença avui les seves sessions -que es desenvoluparan fins dijous dia 28 d'abril-, amb la projecció de 10 de les cintes seleccionades i entre les quals destaquen l'estrena de Líquid, de David Mataró; i La mà de Fin, de Joan Cobos.

Un any més, l'auditori del Centre de Cultura Sa Nostra servirà d'escenari per a un concurs que, com a novetat, inclou enguany un premi de 300 euros per al treball guanyador en la modalitat especial per a alumnes de secundària.

El director general de Política Lingüística, Miquel Melià; la coordinadora del Certamen, Catalina Cruelles; i el president d'Artífex, Toni González, presentaren ahir la nova convocatòria d'aquest festival, que va néixer «amb l'objectiu de fomentar la producció de films autòctons i la presència de la llengua catalana en el món dels audiovisuals», recordà Melià.

Ara, després de cinc anys, el certamen manté una trajectòria ascendent, com demostra l'augment significatiu del nombre de participants, amb un total de 41 treballs; la diversitat de representants de tota l'àrea lingüística catalana, amb presència del País Valencià, Catalunya i les Balears (Mallorca, Menorca i Eivissa); i «la qualitat altíssima» de les cintes que opten al concurs, indicà Cruelles.

Segons detallà la coordinadora, de les obres presentades se n'han seleccionat 21 títols, que es projectaran en públic fins dijous mitjançant sessions que començaran a les 19.00 hores. El dia de la cloenda, el jurat anunciarà els curtmetratges guanyadors d'aquesta edició i es procedirà al lliurament dels premis en una cerimònia que inclourà l'actuació musical del grup de rock mallorquí Joan Toni Skarabat.

En aquesta convocatòria, el jurat presidit per l'actor Simó Andreu atorgarà els guardons següents: en la modalitat general de curtmetratges millors de ficció en llengua catalana concedirà un primer premi de 2.500 euros i un segon premi de 1.200, i podrà atorgar les mencions especials que trobi oportunes. Així mateix, enguany s'ha preparat un premi especial, amb una dotació de 300 euros, per distingir un curt en català realitzat per l'alumnat de secundària.

La Direcció General de Política Lingüística s'encarregarà de donar ressò als films guardonats mitjançant el canal de televisió autonòmic IB3.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris