algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Riera Ferrari mostra el «Retorn a sempre» al Museu de Menorca

El pintor repassa quinze anys de trajectòria pintant roques


Simplement la pedra, la roca en estat pur i la mar que la reflecteix i que a la vegada la sustenta i la conforma. I el color, la clau per reflectir els estats d'ànim. Això és el que han pogut veure tots els espectadors que aquest cap de setmana s'han acostat fins al Museu de Menorca i han pogut gaudir de la pintura de Joan Riera Ferrari, que s'hi exhibeix amb el títol de Retorn a sempre.

La mostra ha estat comissariada per Antoni Planas i ocupa la sala primera, el claustre i la sala segona del museu menorquí. S'hi repassen els darrers quinze anys de la trajectòria de l'artista en un total de 37 peces pertanyents a les diferents sèries que ha anat bastint Riera Ferrari en aquest temps.

«Així, quan els he vist tot col·locats, m'he adonat del que suposa tota aquest període de temps, de com la meva pintura i especialment auquestes roques han estat capaces de transmetre el meu estat d'ànim», explicà ahir l'artista.

Riera Ferrari va assegurar que les roques «per mi són el que m'enrevolten de tot el meu ambient, elles em donen qualitat de vida, i a través seu puc reflectir el que sent. Hi ha hagut una evolució constant fins a arribar on som ara, amb el paisatge que és la roca llisa i la mar que la reflecteix, i a la qual he arribat després d'una investigació i experimentació molt llarga de la tècnica».

En aquest sentit, Riera Ferrari explica que «aquesta evolució es veu a l'exposició, des de la sèrie Tramuntana, que reflecteix la paisatgística, fins ara, en què destaca la imaginació i hi ha un esforç per inventar la composició, en un camí que va cap a l'abstracció». És aquest un camí que es combina a la perfecció amb el color, que ara està ple d'alegria i avantatge sobre èpoques anteriors. Ara estic en un dels meus moments més feliços».

El pintor prepara una nova exposició per d'aquí poc i una a Barcelona en la qual inclourà alguns temes nubis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris