muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Literatura, música i plàstica es barregen per homenatjar el poeta Miquel Bauçà

La cinquena edició de la Primavera Folk se celebrà dissabte a l'auditori de Felanitx

65768

L'escriptor Guillem Frontera fou un dels vint personatges que recitaren l'obra de Miquel Bauçà.

G.V.

G.V./C.V. Felanitx.
Un acte multidisciplinar en què la literatura, la música i la plàstica es barrejaren sàviament per oferir una nova visió a l'obra del recentment desaparegut poeta felanitxer Miquel Bauçà. La cinquena edició de la Primavera Folk de Felanitx canvià dissabte vespre el seu format tradicional de dos poetes i un cantautor i esdevingué un gran homenatge al que, ben aviat, serà nomenat fill predilecte del seu poble natal.

Gairebé tres minuts de fragments de l'obra literària de Bauçà recitats o interpretats per vint personatges rellevants de la cultura illenca, ressaltaren l'obra literària de l'il·lustre felanitxer. Per rigorós ordre alfabètic, entraren en escena a l'auditori municipal, Josep Lluís Aguiló, Maria Rosa Cons, Guillem Frontera, Joan Gomila, Josep A. Grimalt, Miquela Lladó, Tomeu Matamalas, Pere Morey, Jaume Munar, Bernat Nadal, Pere Noguera, Jaume Pomar, Joan Pomar, Miquel Pons, Pere Pons, Bernat Pujol, Jeroni Salom, Cathy Sweeney i Antònia Vicens.

Tot plegat esdevingué un «concert dedicat a Miquel Bauçà a vint veus», manifestà Joan Manresa, escriptor i col·laborador de Diari de Balears que en aquesta ocasió va dirigir el certamen, organitzat any rere any per l'associació Artífex Cultural i que té el suport del Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Felanitx.

La segona part de l'acte d'homenatge tingué com a protagonista la música. Aquest cop, el guitarrista Joan Bibiloni estrenà per a l'ocasió cinc cançons inèdites basades en l'obra de l'homenatjat. Antoni Cuenca l'acompanyà amb el contrabaix. Per la seva banda, Miquela Lladó també interpretà uns versos de Bauçà que ella mateixa havia musicat. La nota plàstica de la vetlada l'aportà l'artista felanitxer Andreu Maimó, ja que les seves figueres guarniren l'escenari.

Entre el nombrós públic que féu acte de presència a l'homenatge a Bauçà s'ha de destacar el director insular de Política lingüística del Consell i regidor Miquel Julià, i la batlessa de Felanitx, Catalina Soler.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris