muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Lluminós Dia del Llibre

Milers de palmesans participaren a la gran jornada popular de la cultura, en què el Quixot en fou protagonista

92998

L'edició catalana del Quixot fou molt demanada. La imatge està presa en plena plaça Major.

LAURA MOYÀ.

P.GIMENEZ.Palma.
Present a l'animació al carrer, exposat a totes les parades i llibreries, motiu dels múltiples tallers organitzats i protagonista de l'ambientació musical, El Quixot va ser el referent indiscutible de l'exitosa edició del Dia del Llibre, que es va celebrar ahir a Palma i arreu de Mallorca.

Potser motivat pel bon temps, «un dia esplèndid» segons apuntava un dematiner Francesc Moll, el cert és que des de primeres hores del matí els vianants van participar a la festa del Sant Jordi 2005. Un ambient de festa del qual no només van gaudir els ciutadans, sinó nombrosos turistes que passejaven pel centre. Aquests, atrets per les parades plenes de llibres, més prest o més tard acabaren per fullejar algun dels volums exposats en les prop de trenta parades que es van distribuir a la Plaça Major, Cort, Sant Miquel i Oms; i també algunes a Jaume III i Joan Carles I.

El fet que l'efemèride coincidís amb dissabte va fer que en aquesta edició el públic que participà a la festa no fos majoritàriament escolar, sinó que als carrers es van poder veure famílies completes que triaven llibres, participaven als distints tallers o feien rotllana per gaudir de les improvisacions dels actors que interpretaven els papers de Quixot i Sancho.

Entre els vianants hi havia el conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, que animava tothom a participar a la festa del Llibre, «un bon dia per llegir, regalar i comprar llibres i per fomentar entre els joves l'hàbit de lectura». El conseller, que advocà per no restringir en aquesta data la lectura, recomanà «adquirir llibres d'autors balears, que reflecteixen molt bé el món de les Illes» i fer la lectura d'El Quixot, ara que se celebra el IV centenari de la publicació de l'obra de Miguel de Cervantes.

Veritablement, la data commemorativa ajudà a consolidar ahir als primers llocs de vendes la cèlebre novel·la, que va vendre especialment les edicions infantils i juvenils. Però, tot i que aquest dia qualsevol gènere ven, segons els llibreters, en aquesta edició de Sant Jordi entre els llibres més venuts es trobaven títols com La velocidad de la luz, de Javier Cercas; La ciutat invisible d'Emili Rosales; Èxtasi, de Gabriel Janer Manila; A peu per Mallorca, d'Espinàs; L'ombra del vent, de Carlos Ruiz Zafón, tot i no ser novetat; i Abdallah Karim, el predicador, de Miquel Ferrà Martorell. A aquests, els seguiren títols com El gran engany de Dan Brown, que després de l'èxit assolit amb El codi Da Vinci i Àngels i dimonis, es perfila com un nou best seller. La novel·la de Sándor Márai, La mujer justa; Prohibit els pares, de Josep Lobató; i La pasión india, de Javier Moro, foren altres dels llibres que tingueren major acceptació, si es parla de creació literària.

I és que en un dia com el d'ahir, tots els llibres tenen sortida, en especial els que aborden temàtiques com la gastronomia i l'oci, i llibres d'autoajuda, com l'últim títol publicat per Luis Rojas Marcos, La fuerza del optimismo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris