nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Sánchez Ferlosio aconsegueix el premi Cervantes

L'autor d'«El Jarama» parlà sobre el caràcter i el destí en el seu discurs

El rei lliurà ahir a Rafael Sánchez Ferlosio el premi Cervantes en un acte solemne celebrat a la Universitat d'Alcalà d'Henares. En el seu parlament, Joan Carles I es referí al guardonat com a «mestre de la paraula i alquimista del llenguatge» i destacà la seva «escriptura de puresa i perfecció clàssiques».

L'acte adquirí especial importància ja que coincidí amb el 400 aniversari de la publicació de la primera part d'El Quixot i amb un any ple d'activitats, que tingué el seu punt àlgid amb l'entrega d'aquest guardó, el més important de les lletres hispanes.

Rafael Sánchez Ferlosio acudí molt puntual a la cita. Després d'unes breus paraules del rei, l'escriptor inicà el seu esperat discurs, del qual no se sabia res, excepte que portava per títoCaràcter i destí. Durant 40 minuts, amb veu tremolosa, va fer un discurs intens, dens i carregat de reflexions filosòfiques. L'autor de novel·les com El testimoni de Yarfoz o El Jarama, i d'assaigs com Non olet, no obvià referències a El Quixot. Prengué com a punt de partida l'obra de Walter Benjamin Destí i caràcter i rastrejà el significat d'ambdós vocables, ajudant-se d'autors com el propi Cervantes, Machado, Ortega i Gasset, Polibio, Hegel o per pintors com Velázquez o El Bosco. Després de l'autor va intervenir la ministra Calvo, que demostrà en el seu discurs el seu coneixement de l'escriptor ja que afirmà que «ensenya a mirar la realitat sense humiliar-la». El rei tancà l'acte destacant que Ferlosio «des de l'inici de la seva carrera ha conreat la investigació lingüística i l'experimentació de nous recursos narratius».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris