algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Complir amb Kyoto estalviaria 193.000 milions als europeus

La UE podria així reduir la seva despesa sanitària

La Unió Europea (UE) podria reduir la despesa sanitària fins a 193.000 milions d'euros si complís el protocol de Kyoto sobre emissió de substàncies tòxiques a l'aire per al 2020, segons un estudi del programa Clean Air for Europe (CAFE).

Aquestes dades es recullen en un estudi del programa CAFE i es discuteixen des d'ahir i fins al 25 d'abril a Barcelona en el marc del «Complex Mixture Workshop», que reuneix un centenar de científics a nivell mundial, qui estudien la toxicitat de l'aire en la salut humana.

En aquests tres dies, experts de tot el món sobre toxicitat pulmonar exposen els nous avenços a la investigació i en els mètodes d'estudi i avaluació de les esmentades substàncies nocives en un congrés en l'organització de les quals participen l'Hospital Clínic de Barcelona i La Fe de València.

El programa Clean Air for Europe (CAFE) d'anàlisi tècnica i desenvolupament de polítiques per abordar la contaminació de l'aire presenta un estudi sobre l'impacte de la contaminació de l'aire en la salut humana basat en l'any 2000, i com aquest impacte es reduiria l'any 2020 si els estats duguessin a terme correctament les polítiques climàtiques del protocol.

De l'informe es desprenen xifres sobre la mortalitat i la morbiditat (condició de malaltia) degudes a l'exposició als components tòxics presents en l'aire, i s'inclouen també efectes com els ingressos hospitalaris -tant per complicacions respiratòries com cardíaques-, els dies d'activitat perduts o els dies en què els pacients s'han de medicar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris