nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

Els rostres dels escriptors de Sant Jordi

Els carrers s'omplen avui de novetats editorials i aquests són alguns dels seus autors de Mallorca

Se sol dir amb molta de raó en algunes ocasions que Sant Jordi és un dels dies més importants de l'any, almanco pel que fa a la venda de llibres. Avui, si el temps acompanya, els autors de les Illes sortiran al carrer amb un objectiu ben clar i concret, intentar fer feliços els seus lectors amb les seves creacions.

I és que sigui en l'àmbit de la poesia o en l de l'assaig més compromès, en la novel·la negra o en la sentimental, la necessitat vital dels nostres creadors és la comunicació amb el seu públic lector i avui és un dels dies en què poden gaudir més del contacte directe amb els compradors de les seves creacions.

Aquesta és un dels principals mèrits d'un dia de Sant Jordi que, com és habitual, traurà els llibres al carrer amb un centre neuràlgic vital, la Plaça Major, i una gran incògnita: saber com respondran els compradors a una convocatòria en dissabte. D'altres establiments optaran per posar les paradetes al davant dels seus locals comercials habituals, amb la qual cosa el color per tot el carrer està garantit.

Sigui com sigui, si es fa una ràpida ullada a les principals novetats, sembla que hi ha un parell de llibres que seran els d'aquest Sant Jordi. I és que hi ha una certa morbositat per saber què han creat els més joves dels nostres autors: Àlex Volney amb els seus Conticles, Albert Herranz amb Els llums encisadors, l'evisissenca Fanni Tur amb una de les novel·les més esperades de la temporada, Esquerda, i la revelació de la temporada, les Cartes que no lliguen, de Sebastià Bennasar, la proposta negra per aquest Sant Jordi.

A l'altre costat hi haurà els autors més veterans i ja consolidats: Víctor Gayà, que arriba per partida doble; Miquel Mas i la seva aclamada Riberes de plata; Gabriel Janer Manila i l'Èxtasis i un Jaume Santandreu combatiu com mai amb la seva Catedral amb armaris. Senyores i senyors, el plat és a taula. Molts d'anys.

ALBERT HERRANZ. El jove escriptor, responsable de la llibreria Illa de Llibres, arriba a aquest Sant Jordi amb els contes d' Els ulls encisadors. Edita Sa Nostra.

MIQUEL MAS. La seva novel·la Riberes de plata va ser publicada fa uns mesos per Ensiola i ha estat elogiada com un retrat quasi perfecte de la Mallorca dels anys del canyellisme.

VÍCTOR GAYÀ. Arriba a aquest Sant Jordi amb dues novetats: Com la sequera, que edita Moll a la seva col·lecció de poesia, i Cercle enigmàtic, publicada per Lleonard Muntaner.

MIQUEL VIDAL. És coautor de la Història del Mallorca que ha editat Documenta Balear, una de les seves messions per a aquest dia de l'any. Avui signarà exemplars a diferents indrets.

ANTÒNIA ARBONA. La poetessa i estudiosa de la poesia arriba a la cita anual amb dues novetats, una d'estudi i una altra de creació que ha estat molt elogiada. Les dues les publica Muntaner.

MATEU MORRO. Una altra de les apostes que ha fet Documenta Balear per a aquest Sant Jordi. L'exconseller d'Agricultura visita amb els pagesos una terra que estima i coneix.

ÀLEX VOLNEY. L'escriptor mescla els gèneres i treu al carrer les seves Petites històries per oblidar el segle XX i part del XXI. El llibre l'edita Miquel Font editor. Una juguesca.

MIQUEL ÀNGEL VIDAL. Compareix per partida doble. Per una banda presenta Encara que sents com creix la nit, d'El Gall, i per l'altra, La mesura de les coses, que edita Proa.

MIQUEL SEGURA. L'escriptor pobler acaba de treure al carrer amb Lleonard Muntaner la seva primera incursió en la narrativa eròtica, Els saragalls del desig. Morbositat assegurada.

SEBASTIÀ ALZAMORA. Un dels nostres autors més consolidats, malgrat la seva joventut, que està de moda amb La pell i la princesa. Edita Destino. I ven molt.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris