nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Sóller presentà la reedició de «La Faula de Guillem de Torroella»

Recuperats els premis literaris Faula a la milllor edició mallorquina

MIQUEL À. CANALS. Sóller.
El Casal de Cultura Museu de Sóller celebrà el Dia del Llibre en presentar el Premi Literari Faula, que es recupera després de 46 anys i que guardona obres publicades a Mallorca. S'aprofità l'avinentesa per donar a conèixer l'edició de bibliòfil de la Faula de Guillem de Torroella, obra del doctor Joan Nadal, editada pel Grup Serra.

L'acte comptà amb el delegat del Govern, Ramon Socias; el director general de Política Lingüística, Miquel Melià; la vicepresidenta del Consell, Dolça Mulet; els batles de Sóller i Fornalutx, Carlos Simarro i Joan Albertí; el president del Grup Serra i patrocinador del certamen Pere A. Serra; els escriptors Baltasar Porcel, que obtingué el premi Faula en la seva primera etapa, i Antoni Serra; i Pedro Gual de Torroella, descendent de Guillem de Torroella, entre d'altres.

El president del Casal, Jaume Ensenyat, explicà els motius de la recuperació del guardó, que s'atorgarà a un dels millors llibres editats a Mallorca, i recordà autors que l'obtingueren com ara Llorenç Villalonga, Vidal Alcover, Miquel Serra Pastor i Baltasar Porcel.

El propi Porcel rememorà la sorpresa que va tenir quan li concediren el premi, perquè era jove i començava a escriure, i més pel fet que li guardonaren una obra de teatre.

Pere Serra intervingué i explicà que després de 45 anys s'havia ressuscitat la balena, el símbol del premi Faula, i que ell mateix havia editat algunes de les obres que s'havien premiat aleshores. Acabà lloant la Faula de Guillem Torroella, una obra que «diu molt en favor de Sóller».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris