algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'Institut d'Estudis Catalans lliurà els seus premis a la investigació

El conseller Francesc Fiol i Gabriel Janer Manila van assistir a la gala que se celebrà ahir a Barcelona

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) lliurà ahir a Barcelona, coincidint amb la festivitat de Sant Jordi, els seus premis a les diverses categories d'estudis en un acte que va estar presidit pel conseller d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, Francesc Fiol, i que també va comptar amb la presència del president de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), Gabriel Janer Manila.

Aquests premis distingeixen, des que es van crear l'any 1914, aquelles institucions i persones que han contribuït a la consolidació i el prestigi de la investigació científica en els diferents camps de la cultura catalana.

En aquesta edició, el premi de Medi Ambient ha estat per al geògraf Martí Boada, per la seva investigació en aquest camp, mentre que l'historiador Pere Verdés va obtenir el Prósper Bofarull d'Història Medieval pel seu trebalLa política fiscal d'un municipi català en la baixa Edat Mitjana.

D'altra banda, Antoni Alastrué i Manel Fraile López van ser distingits amb el premi de Fisiopatologia Quirúrgica pel seu avanç en la lluita contra el càncer, mentre que Esther Clavero rebé el Pius Font i Quer de Botànica pel seu estudi de costes. El premi Eduard Fontseré de Ciències Físiques fou per a Sergio Alonso, pel seu treball sobre les onades; Enric Batlle s'endugué el guardó de Teoria i Crítica d'Arquitectura per El jardí de la metròpoli i la filòloga Sandra Montserrat rebé el de Gramàtica Històrica.

El Joan Coromines de Lexicografia i Onomàstica ha estat enguany per a Anna Matamala i el seu treball sobre les interjeccions gramaticals; Carles Sigla rebé el de Comunicació Social i Neus Real el de la Fundació Mercè Rodoreda pel seu treball sobre la novel·la. Entre altres, finalment, José Seade fou guardonat amb el premi de Matemàtiques; i Ana Inés Pineyro, amb el de Disseny Tèxtil.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris