nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

La Fundació Balears per la Música presentà la seva memòria del 2004

La Simfònica ha arribat a les 110 actuacions i 189 obres interpretades

J.C. Palma.
La Fundació Balears per la Música presentà ahir la memòria d'activitats de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, referent a l'exercici de l'any 2004. S'hi destaca l'augment d'actuacions en relació a l'any anterior i també una major projecció de l'orquestra, que s'apropa a tot tipus de públic amb l'afany de ser de cada vegada més un referent per la societat illenca.

El conseller d'Educació i Cultura del Govern balear, Francesc Fiol, acompanyat per Mariano Isasi Gordon, gerent de la Simfònica, i el seu director titular, Edmon Colomer, coincidiren en afirmar el bon moment pel que passa la Fundació. La simfònica realitzà el 2004 un total de 110 actuacions públiques, interpretà 189 obres i va tenir com a convidats 19 directors, 13 professors instrumentistes, 78 cantants i 10 grups corals.

Francesc Fiol destacà durant la seva intervenció «l'esforç de la simfònica per arribar al major nombre de públic possible» i afirmà que aquesta és «una institució viva i implicada amb la societat i s'ha d'acabar amb la percepció elitista que es té de la música simfònica». També destacà la importància de tots els concerts, com ara els de temporada, els del Castell de Bellver a l'estiu, i també les audicions per a escolars o la seva participació a la temporada d'òpera.

Després de sis mesos al capdavant de la gerència de la simfònica, Isasi afirmà que el bon moment que viu la Fundació és gràcies al fet que «les institucions són molt sensibles a les nostres peticions». També destacà que «arribam a una mitjana de 900 espectadors per concert i hem rebut invitacions del País Basc i Madrid per fer concerts durant l'any 2006». Colomer, a més, va apuntar que, amb un pressupost de gairebé 5,4 milions d'euros, la situació econòmica ja està «gairebé sanejada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris