algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Jaume Matas, company ideal de canyes per als ciutadans balears

El president del Govern torna a liderar l'enquesta de popularitat

Quin personatge popular elegiríeu per fer una canyeta? Un 25 per cent dels ciutadans de Balears ho tenen clar i assenyalen el president del Govern, Jaume Matas, com l'acompanyant ideal per compartir aquest moment d'esplai. Rere el president, els illencs es decanten per José Luis Rodríguez Zapatero i Carles Moyà, amb un 22% i un 12%, respectivament.

Aquestes són les principals conclusions de la tercera edició de l'estudi Amb qui t'aniries de canyes?, que Ipsos-Eco Consulting ha realitzat per a Cerveceros de España amb l'objectiu de conèixer, a través d'un costum tan arrelat com és sortir a prendre una canya, quins són els personatges més populars a les Illes Balears.

Amb un 25% dels vots, Jaume Matas torna a ocupar la primera posició del rànquing com succeí en la passada edició. Tanmateix, els balears, fent bona la dita que en la varietat està el gust, han citat, a més de Matas, 300 personatges populars distints amb els quals voldrien sortir a prendre una cervesa, pertanyents a àmbits tan diferents com la política, la música, el cinema i l'esport.

Així, segons recull l'estudi, els ciutadans de les Illes xerrarien amb bon gust bevent una cervesa amb el president del Govern de l'Estat, José Luis Rodríguez Zapatero (22%), el tennista Carles Moyà (12%) i el futbolista del Reial Madrid Raúl (9%). Personatges que el passat any apareixien als primers llocs del rànquing, com Julio Iglesias, l'expresident de l'Executiu balear Francesc Antich i Ronaldo, han estat enguany desplaçats pel líder del partit popular Mariano Rajoy (9%), la jove promesa del tennis Rafael Nadal (7%), l'expresident José María Aznar (7%) i Andreu Buenafuente i Iker Casillas, ambdoós amb un 6%.

A l'hora d'elegir entre els personatges populars nascuts a l'Arxipèlag, un any més Jaume Matas torna a liderar el rànquing amb un 25% de les mencions, per davant de Carles Moyà (12%), Rafel Nadal (7%) i Maria Antònia Munar (5%). El tennista i la presidenta del Consell de Mallorca apareixen per primera vegada a la llista.

Segons les conclusions de l'estudi, els ciutadans de les Illes han elegit com a company de canyes principalment polítics (112%), músics (58%), actors de cinema (42%), futbolistes (40%), altres esportistes (29%) i personatges populars de la televisió (28%).

S'ha de destacar que la família reial, que el passat any ocupava una posició privilegiada, ha perdut enguany popularitat i ha descendit fins a la vuitena posició del rànquing. Per a sobre d'aquesta ficció, l'enquesta revela que els balears gaudim d'una cervesa al costat dels més pròxims, família i amics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris