muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El Congrés aprova avui el projecte de llei de matrimonis homosexuals

La norma ha provocat polèmica perquè permet adoptar infants

El ple del Congrés vota avui el dictamen del projecte de llei que permetrà per primera vegada contreure matrimoni a les persones del mateix sexe, una norma que previsiblement tornarà a comptar amb el suport majoritari de la Cambra abans de passar al Senat.

En el tràmit parlamentari del Congrés, el projecte ha experimentat pocs canvis, ja que s'han admès poques esmenes en un text breu (un únic article), que bàsicament es limita a modificar el Codi Civil per substituir les paraules «el marit i la dona pels cònjuges».

En defensa del projecte, el ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar, assegurà que permetre el matrimoni entre homosexuals és complir el mandat constitucional de remoure les barreres de desigualtat i discriminació. Davant aquesta tesi, els grups que s'oposen al projecte aposten per crear una figura jurídica específica per a les unions estables entre persones del mateix sexe, sense alterar la institució del matrimoni. El PP recorda l'informe del Consell general del Poder Judicial, que dubta de la constitucionalitat del projecte.

Per a molts diputats, el punt més polèmic és aquell que estableix que «els matrimonis tindran els mateixos efectes i drets quan ambdós contraents siguin del mateix o de diferent sexe». Així, per primer cop a tot l'Estat les parelles d'homosexuals podran adoptar menors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris