algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

La V Primavera Folk de Felanitx es dedica a la memòria de Miquel Bauçà

Un total de vint lectors i un músic interpreten els versos del poeta el dia 23

El poeta felanitxer i universal Miquel Bauçà reviurà el proper dia de Sant Jordi a Felanitx gràcies a vint deïdors de la seva obra i del músic Joan Bibiloni. La cinquena edició de la Primavera Folk ha decidit així honorar i retre un tribut a la figura del poeta, un dels més essencials que ha donat la nostra literatura.

La Primavera Folk començarà a les 21.30 hores a l'auditori de Felanitx, organitzada per Artífex Cultural i dirigida en aquesta ocasió pel poeta Joan Manresa.

Els intèrprets dels textos de Bauçà seran Josep Lluís Aguiló, Maria Rosa Cons, Guillem Frontera, Josep A. Grimalt, Miquel Lladó, Andreu Manresa, Bartomeu Matamalas, Pere Morey, Jaume Morey, Jaume Munar, Bernat Nadal, Pere Noguera, Jaume Pomar, Joan Pomar, Miquel Pons, Pere Pons, Bernat Pujol, Jeroni Salom, Cathy Sweeney i Antònia Vicens.

El director insular de Política Lingüística, Miquel Julià, explicà ahir que «l'obra de Miquel Bauçà era del tot universal, felanitxer, mallorquí, català i universal, i per això aquest reconeixement és ben justificat».

El director d'Artífex Cultural, Antoni González, manifestà que «evidentement en aquesta ocasió havíem d'homenatjar Miquel Bauçà, no teníem excusa».

No és un funeral
El director de l'acte, Joan Manresa, assegurà que «la Primavera Folk en reconeixement de Bauçà no serà ni un funeral ni un recordatori. Començarà amb una lectura que ens oferirà vint veus diferents i vint maneres diferents d'interpretar la seva poesia, amb alguns escriptors que fins i tot llegiran els mateixos poemes, però que també es combinaran amb fragments de prosa. Després, tindrem l'actuació de Joan Bibiloni, que oferirà uns temes en estrena exclusiva basats en poemes de l'escriptor, un autèntic luxe, i sobre l'escenari hi haurà a més les figueres d'Andreu Maimó». Un altre dels aspectes destacats és que «es podran apreciar d'una manera molt especial les paraules i les diferents entonacions de la poesia».

Per la seva banda, fonts de l'editorial Empúries, que ha publicat la major part dels llibres de l'escriptor, explicaven ahir que acaben de treure al carrer l'obra pòstuma del poeta mallorquí Miquel Bauçà, Rudiments de saviesa, en la qual l'autor, la mort recent del qual commocionà l'escena literària catalana, explica el perquè de la seva reclusió.

Bauçà, considerat un escriptor maleït pels seus contemporanis, parla en aquest llibre del seu menyspreu per la vida en societat i de la seva voluntat de morir tot sol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris