muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Unes 50 persones escridassen Calvo a Valladolid pel «retorn dels Papers»

La ministra defensa la decisió presa del Govern com de «legalitat democràtica»

Mig centenar de persones, en la seva majoria joves, va rebre ahir la ministra de Cultura, Carmen Calvo, amb escridassades, insults, càntics i xiulades a la seva arribada al Museu de Cervantes de Valladolid que inaugurava ahir la seva rehabilitació.

A les portes de la Casa Cervantes es varen citar els manifestants que desplegaren una pancarta per la unitat de l'Arxiu General de la Guerra Civil de Salamanca.

A l'arribada de Calvo, els integrants d'aquest grup varen treure xiulets, petits cartells en els quals es podia llegir La història no es divideix o simplement, Archivo de Salamanca.

A més a més, els joves, que duien alguna bandera d'Espanya, varen començar a corejar diversos càntics referents a l'Arxiu, crits i insults.

Per la seva banda, la ministra de Cultura, Carmen Calvo, va situar ahir en els àmbits de la normalitat i legalitat democràtiques el retorn a la Generalitat de Catalunya de part dels documents dipositats a l'Arxiu General de la Guerra Civi «que respon a una veritat de la història, agradi o no». «El Govern pren decisions raonables i treballa amb sentit d'equitat i equilibri, aliè a qualsevol política «de greuge» de cap a ciutats o autonomies i que «hi ha a qui li agrada insultar, fer demagògia i enfrontar els uns amb els altres», va manifestar la ministra Calvo als periodistes a Valladolid, davant de la reformada Casa de Cervantes.

Va explicar que «amb el retorn a la Generalitat de llegalls «intervinguts a un govern legítim i que va servir per a la repressió política», culmina un procés de 25 anys i va recordar que l'actual president de Galícia, Manuel Fraga (PP) va ser el primer fa un quart de segle a demanar el seu retorn a l'aleshores cap del Govern, Adolfo Suárez.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris