nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

La campanya de suport a Sureda es tanca amb més de 700 signatures

Destaquen les dels escriptors i directors d'altres cases museu


Més de 700 signatures recollides en només deu dies i a través d'una plana web creada específicament amb aquesta finalitat. Aquesta és l'estadística que reflecteix com la societat civil de les Illes i de Catalunya s'ha mobilitzat en suport a Catalina Sureda, que fins el passat dia 31 va dirigir la Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem i que ha estat substituïda per Gemma Pascual.

Els promotors de la recollida de signatures en favor de la continuïtat de Sureda varen explicar que «és un gran mèrit perquè la plana es va crear exclusivament per a això i perquè la gent sabés exactament a què donava el seu suport tot just entrar-hi».

Al manifest s'hi han adherit un total de 70 escriptors, més de 30 gestors i promotrs culturals, i prop de 240 representants del món acadèmic, a banda d'una llarga llista d'usuaris de la Casa Museu Llorenç Villalonga que inclou metges, administratius, jubilats, periodistes i actors.

Entre els escriptors s'han de destacar els noms de Narcís Comadira, Francesc Parcerisas, Carme Riera, Maria Antònia Oliver, Emili Teixidor, Pau Faner, Vicenç Altaió, Àngel Terron, Antònia Vicens, Guillem Frontera, Susanna Rafart, Víctor Gayà, Sebastià Perelló i Gabriel Sampol.

En l'àmbit de la gestió cultural, s'han de subratllar la Fundació Joan Brossa, el secretari de la Fundació Rosalía de Castro, la directora de la Casa Museu Pérez Galdós, la directora de la Casa Museu Verdaguer, la directora de la Fundació Josep Pla i el director de la Biblioteca March de Palma.

També han signat el manifest professors de la UIB, de l'Autònoma de Barcelona, de la Sorbonne Nouvelle, de la Universitat de València, de la d'Alacant, de la Ramon Llull, de la Pompeu Fabra, Rovira i Virgili i de la Universitat Oberta de Catalunya.

En el manifest que hi havia penjat es podia llegir que «la interrupció d'una trajectòria tan sòlida, coherent i oberta ens sembla inadmissible, i per això demanam a la consellera de Cultura del Consell de Mallorca que reconsideri la seva decisió de prescindir de Caterina Sureda com a directora gerent de la Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga. Això ens retornaria la il·lusió que en aquest país existeix la possibilitat d'una política cultural de qualitat, no partidista i independent».

Els actes de suport no es varen limitar a la recollida de signatures, sinó que es complementaren amb reivindicacions en el primer acte amb públic de la nova directora, el passat dia 5 d'abril.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris