algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

El Govern potenciarà la participació en fires de teatre estatals i internacionals

L'Executiu ajudarà les companyies de Balears augmentant-ne la presència a l'exterior

100990

«Mara», de Res de Res En Blanc, participarà a Alcoi d'aquí a dues setmanes.

LAURA MOYÀ Palma.
El Govern promocionarà les companyies teatrals de Balears donant-los suport i augmentant-ne la presència en fires d'arreu de l'Estat i internacionals, a més d'impulsar els ajuts perquè puguin assistir a esdeveniments dins o fora del país. Després de diversos anys assistint a la Fira de Teatre de Tàrrega, els contactes aconseguits en el certamen han servit per «obrir nous mercats» i per, de moment, assistir a la Feira do Teatro de Galícia, que va començar ahir i que comptarà amb Mira'm, d'En Blanc.

«La nostra intenció és ajudar i projectar a l'exterior les produccions teatrals de Balears», va afirmar Catalina Sureda, directora general de Cultura del Govern. Santiago de Compostel·la és la primera cita. Allà, Balears disposa fins al pròxim 16 d'abril d'un estand propi on es presenten als programadors les obres fetes a les Illes. Per al 2006, l'intercanvi augmentarà i assistiran a la localitat quatre companyies de Balears, mentre que quatre grups gallecs actuaran en escenaris de l'Arxipèlag. A la Fira d'Alcoi, que comença d'aquí a dues setmanes, Balears estarà representada per Mara, de Res de Res En Blanc.

Les previsions per al 2006 van més enllà. «Primer ens centrarem en les fires de l'Estat per, després, ampliar el nostre espectre a altres països». Pel que fa a aquesta darrera qüestió, el Govern treballarà dues línies: «La participació en fires internacionals i els ajuts i facilitats perquè les companyies puguin realitzar gires fora d'Espanya». De moment, s'han obert les negociacions amb els festivals d'Avinyó i Edimburg.

A Espanya, es potenciarà l'assistència a la Fira d'Aragó, que té lloc a Osca, la de Palma del Río i, sobretot, la presència en el Festival d'Almagro i de Ribadavia a Ourense. De moment, està confirmada la participació en el Festival de les Comunitats de Madrid, on Balears serà la comunitat convidada al costat de Canàries, ja que es tractarà el tema del fet insular i de les dificultats d'exportar teatre.

«La projecció passa també per eliminar les barreres entre les illes i permetre que les companyies de Balears actuïn a Balears», va dir Sureda. Per aconseguir-ho es «treballarà l'intercanvi cultural entre Mallorca, Menorca i Eivissa», permetent que les obres no es vegin en una illa i que puguin girar per les tres grans. Els teatres de Maó i Es Born (Menorca) i Can Ventosa i Cas Serres (Eivissa) són els escenaris escollits fora de Mallorca. Fins ara, a Mallorca ja s'ha pogut veure Un senyor damunt un ruc i Pastera.

«El fet insular sempre implica un contratemps a l'hora d'actuar fora. Des del Govern cercam promocionar les nostres obres i els nostres professionals perquè tenguin la carrera que es mereixen».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris