muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Els prínceps assistiran a un consell de govern durant la visita oficial

Cada membre de l'Executiu podrà explicar els projectes i problemes

JUAN MESTRE. Palma.
Els prínceps d'Astúries participaran el dia 9 de maig en una reunió del Consell de Govern extraordinària en la qual tots els consellers exposaran els assumptes polítics més importants de les Balears. Una hora després d'arribar al Consolat de la Mar, i en el primer dia de la visita oficial, Felip i Letícia tendran la possibilitat d'assistir a un consell de govern extraordinari per conèixer més de prop els problemes de les Illes. Aquesta reunió podria començar a les 11.30 hores -l'horari podria canviar- i es produirà després que els prínceps hagin arribat al Consolat de Mar i saludat tots els membres del Govern. Després de la rebuda, Felip de Borbó pronunciarà un discurs davant les principals autoritats de Balears.

El programa de la visita, avançat divendres en exclusiva, inclou la celebració d'un consell de govern extraordinari. En concloure aquesta reunió, els prínceps d'Astúries, acompanyats pel president Matas, es dirigiran a l'Ajuntament de Palma.

No sol ser habitual que alguna persona que no forma part del Govern participi en alguna reunió del gabinet autonòmic. Tanmateix, la Llei de Règim Jurídic de la Comunitat preveu aquesta possibilitat. Si hi ha unanimitat entre els consellers, alguna persona aliena al consell de govern podrà participar en les reunions, segons van confirmar ahir des del gabinet autonòmic.

A la reunió de dia 9, a més, tots els consellers tendran l'oportunitat de parlar durant diversos minuts per explicar els objectius dels seus departaments i els projectes més importants de la legislatura.

Al marge d'aquest contacte polític al màxim nivell, els prínceps d'Astúries mantendran a Eivissa el dia 12 una altra trobada considerada molt important pel Govern. Després de visitar el passeig Vara de Rei, Felip i Letícia es dirigiran a la seu del Consell Insular d'Eivissa-Formentera i assistiran a una reunió amb empresaris, sindicats i polítics en la qual es parlarà, de manera monogràfica, dels problemes de la insularitat i el transport. Aquesta trobada també comptarà amb la presència del president Matas, qui tendrà l'oportunitat d'apropar als prínceps d'Astúries un dels assumptes que més preocupen el Govern i que han estat tractats amb escassa sensibilitat per l'Executiu central.

La visita dels prínceps d'Astúries començarà el dia 9 i conclourà el 13 amb un gran acte social a la Llonja. El Govern i la Casa del Rei han remès ja el programa de la visita a totes les institucions que seran visitades pels prínceps.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris