algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

L'univers caleidoscòpic i fragmentat d'Erró captiva els ciutadans de Palma

L'obertura de la mostra de l'artista reuní nombroses persones al Museu Es Baluard

94604

La gran afluència de gent omplí tots els àmbits de la mostra.

J.MOREDA/T.AYUGA

P.GIMÉNEZ.Palma.
La mirada satírica i irònica amb la qual Gundmundur Gudmundsson, Erró, reconstrueix l'epopeia contemporània a les seves teles sorprengué primer, per seduir després, les nombroses persones que assistiren ahir vespre a la inauguració de l'exposició retrospectiva que el Museu Es Baluard dedica a l'artista islandès.

La mostra, que presenta al centre la producció del precursor de la nova figuració, reuní els patrons de la Fundació Museu Es Baluard: el president Pere A. Serra Bauzà; Maria Antònia Munar, Francesc Fiol i Rogelio Araújo. Aquests, entre moltes d'altres personalitats foren rebuts per la directora del centre, Marie Claire Uberquoi, i pel gran protagonista de la nit, l'artista Erró.

Tots ells van conversar de forma distesa abans que Uberquoi prengués la paraula per descobrir alguns detalls de la singular obra d'Erró i de la no menys particular personalitat de l'artista. Aquest, en un nou gest generós i espontani, tornà sorprendre els presents anunciant la donació de nou peces més -dijous havia donat l'oli Iron Net- a la col·lecció d'Es Baluard. Concretament, des d'ahir el fons del Museu compta amb dos olis, quatre aquarel·les, dos collages i dues peces ceràmiques signades pel creador.

Maria Antònia Munar, en nom dels patrons de la Fundació, correspongué al gest d'Erró agraint una donació que qualificà de «molt important», no només per la vàlua de l'artista, la producció del qual és reconeguda a tot el món, sinó «perquè es produeix després que hagi conegut el Museu i els seus objectius».

Guiats per Marie Claire Uberquoi i per Erró arribà el moment de recórrer l'exposició, que mostra un selecte conjunt de 66 obres, representatives de 14 sèries produïdes per Erró entre el 1958 i el 2004, com Iraq. Precisament l'obra God Bless Bagdag, pertanyent a aquest últim conjunt, és una de les obres donades per Erró a Es Baluard. La peça, un collage que ironitza sobre els esdeveniments que han envoltat la guerra de l'Iraq, inspirà de forma sobtada l'artista Luzia Sunshine, que protagonitzà un improvisat happening al costat d'School Days.

Representants del món de l'art i la cultura de Mallorca no van voler perdre's l'oportunitat de descobrir Erró. Entre d'altres hi havia l'exbatle de Palma Joan Fageda; els artistes Joan Costa, Pep Guerrero, Miquela Vidal, Amador i Antonio Hidalgo; els galeristes Joan Oliver «Maneu» i Joan Guaita; l'escriptor Guillem Frontera; i els asessors d'arts plàstiques a Cort, Joan Carles Gomis, i al Govern, Maria Antònia Cantarelles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris