algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Preocupació per l'alteració de la pedra de distints portals de la Seu

Polítics i professionals demanen responsabilitat i esment als tècnics

J.C. Palma.
L'aparició de taques blanques en els portals Major i del Mirador de la catedral de Palma no ha passat desapercebuda pels partits i professionals del patrimoni, que no han dubtat a exigir responsabilitats i correccions als responsables polítics.

Segons explicà Joan Josep Mas, director insular de Patrimoni, «la intervenció no està acabada i els productes utilitzats foren els correctes. El per què de l'aparició de les taques ho haurà que explicar l'arquitecte diocesà». Aquest és el cas de Sebastià Gamundí, que explicà que els tècnics estan tractant la reacció química de la pedra de marès amb aigua de calç.

Per la seva banda, Barbara Bujosa, del PSM, es va mostrar ahir «sorpresa per la notícia». En especial per la «recent restauració de la façana» i afirmà que desitja que «encara s'estigui a temps per posar remei a l'errada tècnica, ja que s'hauria d'haver tengut en compte la situació de la catedral i l'efecte del mar» sobre la pedra. Així mateix, Bujosa afirmà que «els responsables de patrimoni del Consell s'haurien de centrar en el que vertaderament importa».

L'arqueòleg Ferran Tarongí explicà que «no hi ha massa a dir. Hi ha responsabilitats professionals que han de respondre per l'aplicació d'un producte correcte en certs casos, però no el més adient en aquest».

Les obres de restauració foren encarregades en el seu moment a concurs des de Madrid, i adjudicades a una empresa de Burgos. Quan habitualment es fan proves de materials i passa un període llarg abans d'iniciar les obres, en aquest cas, havent-hi un pressupost i termini de realització fix, el període de prova de materials i productes no es va dur a terme.

Els responsables diocesans afirmaren que els productes utilitzats en aquesta restauració patrimonial són de bona qualitat i que en aquest cas, a causa dels doblers i sel temps, no van realitzar assajos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris