algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

El Consell triplica els ajuts a les produccions teatrals de Mallorca

Destina 340.000 euros a les 3 modalitats de la nova convocatòria

P.G.Palma.
El departament de Cultura del Consell de Mallorca destinarà un total de 340.000 euros pels ajuts a la producció d'espectacles d'arts escèniques i a la concertació d'empreses productores de teatre. Aquest pressupost, que triplica de molt l'assignació de 91.000 euros del 2004, s'emmarca dins l'acord rubricat per la institució insular i el sector implicat sobre les bases que regularan les subvencions.

L'adjudicació d'aquests ajuts s'hauran resolt en un termini d'un mes. Així ho va assegurar ahir el director insular de Cultura, Gillem Ginard, que es congratulà de presentar una convocatòria «consensuada amb el sector i molt completa», amb clara vocació d'«assolir el nivel d'altres Comunitats Autònomes». Acompanyat del president de l'Associació Balear d'Empreses Teatrals (ABET), Pere Mestre, i el secretari de l'associació, Carles Molinet, Guillem Ginard afirmà que les subvencions que s'ofereixen tenen una doble vessant.

D'una banda estan orientades a «fomentar l'estabilitat de les empreses productores de teatre i els actors de les Illes». D'altra banda, els ajuts «premien» les companyies més consolidades, «que han contribuït amb el seu esforç a configurar el panorama teatral de Mallorca, a més de tenir en compte els projectes basats en texts d'autors de l'illa».

La convocatòria consensuada estableix tres modalitats d'ajut: un pla de concertació anual, al qual poden optar empreses de més de quatre anys que hagin estrenat un mínim de quatre espectacles professionals durant el període legal de constitució. El pressupost assignat en aquesta modalitat és de 195.000 euros i el seu principal objectiu és «contribuir a pal·liar el dèficit de la despesa anual».

La segona modalitat, amb un pressupost de 130.000 euros, és el pla de producció. En aquest cas es poden acollir empreses de més de dos anys que hagin estrenat un mínim de dos espectacles professionals des de la seva constitució com a empresa. La tercera i última modalitat, amb una dotació de 15.000 euros, és el pla de producció per a nous projectes de creació teatral. Una comissió avaluadora, en la qual el sector teatral estarà representada, serà l'encarregada de valorar les sol·licituds d'acord amb els criteris establerts a la convocatòria.

Pere Mestre posà especial accent en el fet que l'acord suposa l'equiparació de Balears amb altres regions del país en l'assignació pressupostària de les subvencions al sector de les arts escèniques. Tanmateix es mostrà satisfet perquè, després d'un llarg i intens procés de redacció de les bases -prop d'un any-, la quantia fixada pel Consell per aquest exercici és molt considerable i «suposa una passa molt important» i «marquen les bases per al futur».

Carles Molinet, veterà dels escenaris de Mallorca, expresà també la seva satisfacció davant un acord que qualificà com a «providencial» i aprofità el moment per defensar la necessitat d'establir unes normes de convivència entre el sector audiovisual i el de les arts escèniques per evitar la pèrdua de la capacitat de contractació de les companyies després de la creació de la televisió autonòmica IB3.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris