algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El consum del tabac ha crescut un 40% entre els adolescents

Espanya és l'únic Estat de la Unió Europea on ha augmentat

El consum de tabac ha augmentat un 40 per cent entre els adolescents espanyols en els últims 15 anys, segons va informar ahir el president de la Fundació Atenea/Grupo GID de drogodependències, Domingo Comas, en el marc de les jornades Societat, adolescència i consum de drogues que ahir se celebraven a Barcelona.

Segons Comas, Espanya «és l'únic país de la Unió Europea on ha augmentat el consum de tabac, malgrat el fet que s'ha reduït entre la població adulta». La principal causa d'aquesta situació és que «els adolescents d'ara consumeixen més tabac que els de l'anterior generació». Els joves d'entre 13 i 20 anys consumeixen fins a un 40% més de tabac que el que fumaven a aquestes edats els adults d'entre 25 i 30 anys, va precisar Comas. El tabac és la substància més consumida pels adolescents, superant així l'alcohol i la marihuana.

Malgrat això, el tabac és una substància «poc valorada» i la que més menyspreen els joves, perquè és la que «tenen més a prop i poden aconseguir més fàcilment», per la qual cosa també és «la que més consumeixen», va apuntar Comes. Per a aquest sociòleg, el principal motiu d'aquest augment del tabac entre els adolescents és que «Espanya encara no ha pres mesures valentes contra aquesta substància i el que ha fet fins al moment han estat passes més aviat tímides».

Comas va denunciar que els adolescents són «les principals víctimes de la publicitat del tabac» i va confiar que la nova legislació sobre el tabac que prepara el Govern, «ajudi a reduir l'impacte d'aquesta substància». Així mateix, la clínica universitària de Navarra, i altres centres sanitaris han duit a terme un estudi sobre la detecció precoç del càncer de pulmó, en què s'ha detectat aquesta patologia en un 1'4 per cent dels fumadors. L'estudi ha estat publicat en revistes científiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris