nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

La Casa Museu Llorenç Villalonga dedica una mostra a Efak i Montllor

L'exposició s'inaugurà amb una conferència i un recital de poemes

J.N.Palma.
La Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem acollí ahir vespre la inauguració d'una exposició d'homenatge a Guillem d'Efak i Ovidi Montllor. Sota el títol de Perquè Vull. Tantes coses voldria la mostra interactiva s'articula a partir de quinze maletes a través de les quals es recorre la biografia i els orígens d'ambdós autors. Al seu interior, el públic podrà trobar des de fotografies, a documents i objectes personals o una projecció cinematogràfica d'un homenatge que es féu a Efak el 1994 i en què diferents personalitats parlen tant del manacorí com d'Ovidi Montllor.

La inauguració de l'exposició s'acompanyà d'una conferència a càrrec de Bartomeu Mestre sobre la Figura i obra de Guillem d'Efak i Ovidi Montllor. En ella, Mestre aprofundí en la «marginalitat» que ambdós escriptors patiren per part de l'«establishment». Eix que serví a Mestre per al·ludir als darrers esdeveniments de la Casa Museu. En concret se centrà en un episodi viscut a la conferència que impartí dimarts de la setmana passada Maria Antònia Oliver quan se solidaritzà amb la destituïda directora del centre, Catalina Sureda. En ell, Joan Artigues, coordinador de l'Àrea de Cultura del Consell, esqueixà una careta de paper de Sureda davant l'auditori reunit, mentre el director insular, Guillem Ginard, abandonava la sala irat.

Ahir, Mestre no esqueixà cap careta ni fotografia, però recordà que «en el cas de Sureda no s'està parlant de reconeixemement de mèrits ni de gestió, sinó de defensa dels drets laborals» i de «marginació» per manca de confiança i «abús». Cas que també visqueren Montllor i Efak. A continuació de la conferència, Bartomeu Mestre i Biel Majoral oferiren un recital al qual llegiren alguns dels millors poemes d'ambdós autors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris