algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Joan M. Oliver debuta en solitari amb «Surfistes en càmera lenta»

El guitarrista d'Antònia Font ha enregistrat i produït tot el treball


El músic Joan Miquel Oliver (Soller, 1974), conegut per ser compositor i guitarrista dels temes d'Antònia Font, ha iniciat recentment una trajectòria en solitari materialitzada amb el seu debut Surfistes en càmera lenta. Ja als aparadors de les botigues, aquest treball editat pel segell Blau fou presentat ahir a la seu de la Societat General d'Autors de Palma.

«Una de les gràcies d'aquest disc», apuntà Oliver, «és que ho he fet tot jo. Des de l'enregistrament de tots els instruments que hi apareixen fins als dissenys que hi apareixen i la maquetació. Només m'ha faltat anar a la fàbrica per planxar jo mateix els discos».

Surfistes en càmera lenta presenta 11 cançons que componen un treball curt de temps a la vegada que ric en sonoritats poc habituals. Així, a més de l'instrument amb què Oliver s'ha donat a conèixer, la guitarra, s'hi poden escoltar tots aquells objectes possibles i impossibles que el músic ha pogut trobar al voltant del seu improvisat estudi domèstic: des de pots d'ambientador, sons reals, o guitarres de plàstic.

Cançons com Rellotge, La mujer que mordió un piano, Soy un lo-fi o Emerson Fitipaldi «han nascut a partir dels seus títols», explicà Oliver que es mostrà satisfet per haver aconseguit el que jo volia «fer un disc senzill, tot sol, i carregat d'aquelles primeres preses que tenen la frescor que d'altres més preparades i estudiades manquen en un exercici de llibertat total». Així, Joan Miquel Oliver definí aquest debut personal com un «joc improvisat i autodidacta basant-se únicament en la intuïció i refusant allò prepensat».

El músic reconeix entre les seves influències per a un treball «tan casolà» músics com el francès Pascal Comelade, on «a qualsevol dels seus discos se senten cançons que estan fora de tempo i afinació» o La terra és plana, de Quimi Portet, on el músic «s'ha atrevit a tocar la bateria i possiblement en sap tant com jo».

Joan Miquel Oliver presentarà en directe els seus Surfistes en càmera lenta el proper 21 d'abril al Teatre Sans. A l'escena, Oliver estarà acompanyat pels seus companys d'Antònia Font, Jaume Manresa als teclats i Pere Debón a la bateria. Així mateix el percussionista Toni Lara s'afegirà a una festa que comptarà amb l'al·licient de «convidar el públic a una copa de cava i aprofitant l'avinentesa rifarem un cuixot salat».

El músic recorrerà al so amb el que més s'identifica i al qual es vol ensamblar en directe, una banda de pop «amb els seus moments més canyers inclosos». Mentrestant, el seu grup Antònia Font es prepara per una intensa temporada de concerts d'estiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris