algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

La Setmana Internacional mostra la riquesa de la dansa al Xesc Forteza

Vuit companyies actuaran al teatre del 26 d'abril a l'1 de maig

P.G.Palma.
La Setmana Internacional de la Dansa durà a l'escenari del Teatre Xesc Forteza de sa Calatrava un ric ventall de propostes, la majoria estrenes, que mostraran la diversitat de gèneres que es conreen al voltant d'aquesta manifestació cultural del 26 d'abril a l'1 de maig.

Coincidint amb la data que commemora el Dia Internacional de la Dansa, el 29 d'abril, l'Ajuntament de Palma ha destinat un pressupost de 12.000 euros per elaborar un programa que converteix en protagonista aquest gènere durant una setmana per permetre a tots els ciutadans que ho desitgin gaudir de les companyies de dansa programades.

Enguany són un total de vuit les formacions que participen a la mostra, que obrirà les seves sessions dia 26 d'abril amb l'actuació dels alumnes del departament de Dansa del Conservatori de Palma i una mostra de les tres especialitats que s'imparteixen a la institució: clàssic, espanyol i contemporani.

SusaHee Performance, amb l'espectacle Punto XXX. Part 1 i Absolut Companyia, amb el programa aB sueltA conformen la singular oferta del dia 27. La primera realitzarà sobre l'escenari una performance que mostra una realitat absurda configurada a través d'una mirada calidoscòpica, mentre Marga Llobera interpretarà una coreografia que transita entre imatges de creació i dansa contemporània.

Un somni zodiaca és el títol del programa amb el qual la companyia d'Eurítmia Essència presenta al públic de Palma una tipologia de dansa basada en uns moviments molt concrets. Aquest espectacle es podrà veure el 28 d'abril, dia en què també pujarà a l'escenari Laura Girotto amb la seva Dansa amb 'palo de lluvia'. Pasados, la companyia que integren Laura Macías i Gavin de Paor, protagonitzarà l'espectacle Arpa i dansa coincidint amb l'efemèride que motiva aquest programa. Diversio Alaria posarà en escena el seu Momerie des fiugrants el 30 d'abril i, per acabar, l'1 de maig clourà el cicle la companyia Assaji amb 2 coreografies: Danses antropocèntriques i Íntims somnis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris