algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

L'OMS exigeix destruir un virus de la grip per prevenir una pandèmia

La perillosa varietat es troba repartida a laboratoris de tot el món

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) demanà ahir la destrucció d'un virus de la grip que es va enviar a laboratoris de tot el món per fer proves i que podria causar una pandèmia d'aquesta malaltia.

«El virus podria causar una epidèmia global de grip. Va ser una decisió poc encertada enviar-ho als laboratoris», afirmà el doctor Klaus Stohr, coordinador del programa contra la grip de l'OMS. Stohr, això no obstant, assenyalà que encara que hi «ha un risc, podria dir-se que és baix i que no s'ha d'espantar», ja que els laboratoris estan habituats a tractar amb material perillós i adopten mesures de bioseguretat. L'expert agregà que «els riscs per a la població general són baixos», tot i que com a mesura de precaució, l'OMS ha recomanat la destrucció total del virus.

El científic explicà que aquesta varietat va ser enviada a 3.747 laboratoris de 18 països com a part de les proves rutinàries que es fan cada any. Així mateix indicà que l'Agència canadenca de la Salut Pública (PHAC) comunicà a l'OMS el passat 26 de març que un laboratori d'aquest país havia identificat el virus A/H2N2 com a similar al que va circular entre 1957 i 1958, causant l'anomenada «pandèmia de grip asiàtica», i va ressorgir el 1968.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris