nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Cort posarà una placa al carrer del Vi per homenatjar Albert Vigoleis Thelen

Els actes arrancaran demà amb una conferència de Germà García sobre l'autor

101806

L'investigador Germà García és especialista en Vigoleis.

Serà divendres i al carrer del Vi, encara que no al lloc exacte on visqué durant cinc anys. L'Ajuntament de Palma homenatjarà l'escriptor alemany Albert Vigoleis Thelen, que residí cinc anys en aquest carrer i que escrigué L'illa de la segona cara.

Aquest reconeixement tindrà com a testimoni un grup de ciutadans de Viersen, la ciutat on va néixer l'escriptor, encapçalats pel seu batle. Un dels promotors essencials d'aquest tribut ha estat Germà García Bonet, estudiós i especialista en Vigoleis, i el programa preparat té el patrocini de l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Palma i del Foment del Turisme.

Els actes s'iniciaran avui horabaixa amb una conferència de Germà García, amb el títoAlbert Vigoleis Thelen i els seus records aplicats. «En aquesta exposició, prevista a la Cambra de Comerç a les 19.00 hores, el que pretenc és mostrar una visió sobre els fets més importants i característics de la vida de Vigoleis: com va escriure el seu llibre i què hi pretenia i, també, algunes claus per poder interpretar-lo». Aquest escrit en castellà formarà part del volum editat per l'Ajuntament sobre l'autor i que inclou una versió en alemany del text i dos articles en català sobre la seva vida i la seva obra, «a més d'algunes fotografies prou significatives», explicà García.

L'acte central dels homenatges a Vigoleis serà la descoberta de la placa al carrer del Vi. «El grup oficial de Viersen arriba el dia 15 i serà rebut al matí a la seu del Foment del Turisme, mentre que després es descobrirà la placa. La intenció és tornar a Vigoleis tot el que va fer per Mallorca amb la publicació de L'Illa de la segona cara.

Albert Vigoleis Thelen visqué cinc anys a l'actual número 11 del carrer del Vi, que llavors s'anomenava carrer del general Barceló, però la placa es posarà a la cantonada amb el de Sant Feliu. Aquesta decisió s'ha pres per la impossibilitat de localitzar tots els propietaris de l'immoble i en previsió «del que pugui passar en el futur, perquè aquest immoble podria ser remodelat i desaparèixer. Així, s'ha decidit ubicar la placa en un altre indret, encara que molt proper», va manifestar Germà García.

La comitiva serà rebuda poc després al Casal Solleric, on Cort oferirà la recepció oficial tradicional. El programa d'actes es complementarà el mateix horabaixa amb una ruta per la ciutat vella que incidirà «en els punts que coincideixen amb els itineraris de Vigoleis». En aquest sentit, s'ha de destacar que l'escriptor residí en un primer moment al carrer de la Soledat, mentre que després passà al dels Apuntadors, la Torre del Rellotge i finalment al carrer del Vi, on estigué cinc anys. Els homenatges a l'escriptor acabaran dissabte amb un recorregut per la Mallorca de Vigoleis, en concret Deià, Valldemossa, Sóller i el Port de Sóller.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris