algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Comença l'obra per rehabilitar la tàpia del convent Santa Magdalena

L'Ajuntament de Palma col·labora pagant la meitat dels costos

MARINA COZAR.Palma.
L'Ajuntament de Palma i l'ordre religiosa de les Canongeses Regulars Lateranenses iniciaren ahir les obres de rehabilitació de la tàpia que envolta el convent de Santa Magdalena. Els treballs comencen després que se signàs el passat 1 de febrer un conveni de col·laboració per a la rehabilitació.

La tàpia, objecte d'aquest projecte de rehabilitació, forma part del centre històric de Palma, comprenent l'àrea que arrenca de la cantonada del carrer Jardí Botànic amb la Rambla i estenent-se al llarg de la superfície del convent, situat al carrer Convent de Santa Magdalena.

Mitjançant el conveni, l'Ajuntament i les canongeses compartiran al 50% el cost total de les obres, establert en 155.000 euros. Les obres que ahir varen començar es perllongaran durant un termini de 6 mesos.

Cort ha valorat positivament la seva participació en una actuació d'aquestes característiques en entendre que la rehabilitació permetrà recuperar per a la ciutat la visió exterior d'un conjunt arquitectònic de valor històric, fet que redundarà tot plegat en una substancial millora de la façana estètica de la Rambla.

L'estructura, que data del segle XVI, ha arribat als nostres dies mantenint pràcticament intactes les característiques de les edificacions conventuals. Les dependències interiors acullen el claustre, la sala capitular i el refectori, entre altres.

Les actuacions afectaran exclusivament la part exterior del convent, que coinsisteixen en la rehabilitació de la cara de la tàpia que conflueix amb la via pública mantenint la seva modulació característica i es procedirà a la reparació dels elements que actualment degraden les estructures.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris