algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

El Defensor del Poble no troba vincles entre telefonia i càncer

El Defensor del Poble no ha constatat vincles entre la telefonia mòbil i el càncer i assegura que els nivells de referència vigents per a les emissions de telefonia «s'han complert amb un marge amplíssim» i durant el 2003 reduïren el seu valor respecte dels de l'any anterior, «que ja se situaven molt per sota dels valors límit, d'un 35% a la baixa en els valors mitjans, sense minva de la qualitat del servei».

En el seu Informe 2004, Enrique Múgica constata que no troba «cap tipus d'associació entre exposició a camps electromagnètics o ús de telefonia mòbil i determinats càncers», fent-se ressò dels estudis del Ministeri de Sanitat i Consum publicats en l'exercici passat.

A més, des de la institució afirmen que en les inspeccions realitzades a les operadores no s'ha descobert que existeixin desviacions entre les dades de nivells d'emissió ofertes per les companyies i els nivells comprovats per l'Administració. «La normativa es compleix al cent per cent en tots els casos», assegura l'Informe 2004.

Així, el Defensor del Poble assevera que «no coneix cap cas d'estacions de telefonia en funcionament que superin els nivells reglamentaris» i considera que la informació del mecanisme ha millorat «considerablement». Quant a les línies d'alta tensió, Múgica assegura que no s'ha demostrat que els camps electromagnètics tinguin efectes nocius per a la salut.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris