muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Unes ensaïmades amb un cor especial

Els nins d'Aspace varen aprendre a cuinar aquest producte tan nostrat al forn de sa Pelleteria de Palma


L'experiència ha valgut molt la pena. Almanco, a través d'ella s'ha posat de manifest que els al·lots d'Educació Especial no tenen cap mena d'entrebanc per poder, dins de les seves possibilitats, fer ensaïmades. Sens dubte, poden fer-les sempre que siguin dirigits, i en segons quins moments -els més complicats- ajudats.

Aquesta tasca és molt més fàcil si es compta amb un reboster de la categoria d'en Miquel des forn de sa Pelleteria de Palma, un home savi, bo i posseïdor d'una paciència que ni el mateix sant Job.

La idea de fer les ensaïmades va partir de Semilla, entitat que pertany a la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears. Ja s'havia posat en pràctica amb al·lots de sisè curs de primària i havia funcionat. Per què no provar amb al·lots d'Educació Especial? I així ho han fet. Els al·lots participants en el taller d'ahir són els d'Aspace, el laboratori és la rebotiga del forn de sa Pelleteria de Palma, i el mestre, en Miquel.

Pasta
«Jo m'he limitat a fer la pasta de l'ensaïmada, explicant-los que per a això s'han de fer servir, com a ingredients, saïm, sucre, oli, farina i aigua. Les altres coses són qüestió d'ells mateixos», va assenyalar el mestre pastisser. Idò bé, la qüestió és que aquests al·lots, sàviament dirigits per Miquel i per les seves monitores, no ho varen fer gens malament. Primer, es varen dedicar a pastar la massa de les ensaïmades, «ja que és bo que els al·lots la toquin, que sàpiguen com és».

Després, i ajudant-se de l'aprimador, la van aplanar amb cura; a continuació, la van enrotllar formant una gruixuda i més o menys llarga tira; i finalment, col·locant-la en forma d'espiral, van fer l'ensaïmada. Perquè volguem o no volguem, algunes de més maques i altres que no ho eren tant, allò eren unes bones ensaïmada, magnífiques per cert, i més si tenim en compte que era la primera vegada que la feien, és a dir, que es pot considerar que l'experiment va funcionar a la perfecció.

Com a record d'aquesta experiència, cada un dels al·lots participants es va endur una ensaïmada a casa seva. Com no podia ser d'una altra manera. La llàstima és que no es puguin conservar per a tenir-les de record. Boníssim.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris