nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
19°

El sainet «Un senyor damunt un ruc» desembarca a l'Auditòrium

El muntatge costumista es fonamenta en l'obra de Joan Mas i Bauçà

MARINA COZAR.Palma.
Les entremaliades situacions que es viuen en un monestir centren la trama del sainet mallorquí Un senyor damunt un ruc de l'autor teatral Joan Mas i Bauzà.

L'obra, duita a escena per la companyia José Delfín Serra, s'estrenà ahir a la sala Mozart de l'Auditòrium de Palma i serà en cartell fins demà.

«Aquesta representació dóna una pinzellada d'humor dins l'extensa programació de la companyia», en paraules de Juan Alberto Serra, director de l'obra d'origen menorquí. Segons ell, l'autor del text «va ser el pare dels sainets i ningú no n'ha fet mai de tan bons». Un senyor damunt un ruc vol arribar a tots els públics amb el seu humor cínic i sarcàstic que amara tota la posada en escena dels personatges i el tractament de les situacions més serioses com si res.

L'obra està feta de manera que tant la gent de les Illes com la de fora pugui entendre el context de la representació, pel seu ample, espontani i senzill vocabulari. Joan Mas va conrear un teatre de caràcter costumista, de rica tradició autòctona, hàbil en la construcció d'escenes còmiques i de personatges estereotipats.

Marga Mestres, com na Joana Aina; Andreu Genestar com Don Bartomeu de Binimorat; i Magdalena Gonyalons com sor Candelària, entre d'altres, són els actors d'aquesta peça de teatre que accentua les relacions entre dos germans, una monja amb dificultats econòmiques per ajudar el seu monestir i el seu germà ric, que està fart d'haver de donar doblers a la seva germana. «Un final que ningú no s'espera farà que l'atenció de l'espectador durant tota la representació quedi satisfeta gratament», explicà el director de la peça.

El sainet, que ja s'ha representat en diferents pobles de Menorca i a Alcúdia, ha tengut una gran acceptació i ha fet el complet a les seves actuacions. Fins i tot s'ha hagut de demanar al Teatre Principal d'Alcúdia noves dates per no haver pogut acollir tot el públic que volia veure l'obra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris