nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Madrid crearà un cos específic de Policia per combatre la pirateria

El Govern presentà l'ambiciós pla que inclou diverses mesures urgents

El Govern aprovà el Pla integral antipirateria, una bateria de mesures per acabar amb la impunitat i la complaença que envolta els delictes contra la propietat intel·lectual i que, entre altres coses, preveu la creació d'una policia especialitzada.

El pla, segons la vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, era considerat «urgent», per eradicar una pràctica que fa que «la música i el cine estiguin literalment tirats pel terra».

El pla integral per a la disminució i l'eliminació de les activitats vulneradores de la propietat intel·lectual preveu quatre mesures urgents, a més de cinc blocs de mesures de diferent tipus, dins d'un projecte que involucra onze ministeris. L'especialització de membres del Ministeri Fiscal, perits judicials i membres de la Policia Judicial per agilitar els judicis ràpids relacionats amb aquests delictes, és una de les mesures urgents aprovades, juntament amb la redacció per part del fiscal general de l'Estat d'una instrucció que unifiqui els criteris per al tractament d'aquests delictes.

La creació d'un grup policial específic que, entre altres coses, asseguri la coordinació interna dels cossos i forces de seguretat de l'Estat amb les policies autonòmiques i locals que eviti la pèrdua d'informació. Una altra mesura urgent és la creació, per part del Ministeri d'Indústria, d'un grup de treball format per entitats de gestió de drets de propietat intel·lectual i les indústries de les tecnologies de la informació i de les comunicacions per establir mecanismes que serveixin per detectar i retirar continguts il·lícits de les xarxes digitals. També ha de servir per determinar la identitat dels infractors.

La quarta mesura urgent és la firma d'un conveni entre el Ministeri de Cultura i la Federació de Municipis i Províncies per fer un «mapa» de la pirateria a Espanya, un instrument que servirà per determinar les àrees geogràfiques on concentrar els esforços policíacs.

A més d'aquestes mesures urgents, el pla preveu cinc blocs de mesures a mig i llarg termini. Són mesures preventives, de sensibilització, normatives, formatives i de cooperació i col·laboració. La formació de tots els agents implicats en la lluita antipirateria és un altre dels punts on incedeix el pla, així com l'elaboració de campanyes que, per exemple, destaquin la connivència de les xarxes de distribució del «top manta» amb altres tipus de delinqüència o que sensibilitzin la societat respecte a la propietat intel·lectual.

Una altra mesura és la creació, abans d'un termini de tres mesos, d'una comissió intersectorial amb representants de totes les administracions públiques com també de tots els agents als quals afecta aquest frau que marcarà les línies directrius del pla i vigilarà el seu funcionament i compliment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris