algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Unes noces amb molts d'interrogants

El casament de Carles i Camilla continua provocant dubtes a un dia de la seva celebració

Els preparatius de les noces del príncep Carles d'Anglaterra i Camilla Parker Bowles han obert una sèrie d'interrogants polítics i legals que qüestionen, entre d'altres temes, si alguna vegada existirà una «Reina Camilla». Els juristes britànics recordaren, per debatre la legalitat de les noces, l'emmaranyada història legal que s'amaga rere els casaments reials, amparats per la Llei 1772. D'aquesta normativa es desprèn, per exemple, que si la reina hagués refusat la unió, el príncep Carles podria haver celebrat les noces igualment, però amb el risc de ser vetat pel Parlament.

A continuació es detallen alguns dels interrogants legals plantejats davant les noces que es celebraran demà a Windsor.

-Algú podria haver advertit Carles de tornar-se a casar?
-Onze advertències de diferents persones foren plantejades al Registre General d'Anglaterra i Gal·les, incloent algunes que assenyalen que un membre de la Família Reial ha de casar-se davant l'Església, un requisit que hagués impedit l'acte ja que l'autoritat eclesiàstica d'Anglaterra s'oposa a les noces entre divorciats. No obstant això, l'esmentat Registre estableix que la parella podria casar-se sota la Convenció Europea de Drets Humans.

-Per què s'han produït tants canvis de lloc per celebrar la cerimònia?
-Carles i Camilla es casaran com a ciutadans comuns a l'Ajuntament de Windsor, després d'haver planificat un casament a la capella del castell de Windsor i a la residència de caps de setmana de la Família Reial. Una llicència de matrimoni en el castell hauria permès a altres parelles comunes casar-se en aquest lloc per un període de tres anys.

-Per què la reina s'ha mantingut al marge de les noces civils?
-Isabel II respecta els desigs de la parella de realitzar una cerimònia de «baix perfil». No obstant això, alguns experts pensen que la reina té por que Carles resti prestigi a la monarquia, no només per unir-se per la via civil, sinó també per realitzar la cerimònia a la batlia.

-Com és possible que el futur cap de l'Església d'Anglaterra es casi amb una divorciada?
-L'Església Anglicana rebutja oficialment el casament entre divorciats, però considera Carles com a vidu, malgrat el seu divorci de Diana de Gal·les el 1996. Tanmateix, la parella evita el problema amb un casament civil.

-Quin títol rebrà Camilla després del casament?
-Camilla Parker serà la Duquesa de Cornawall, de manera automàtica com esposa de l'hereu. El títol més prestigiós seria Princesa de Gal·les, però la Família Reial decidí evitar que rebés aquest títol molt associat a l'estimada Diana.

-Quin serà el seu rang i les seves tasques?
-Camilla es convertirà en la seva Altesa Reial, acompanyarà el seu marit en les tasques oficials i serà la segona dona més poderosa, després de la reina, però no tindrà un rol constitucional.

-Arribarà Carles a convertir-se en rei?
-Isabel II, de 78 anys, ha dit sovint que espera regnar fins a la seva mort. Si arribàs a viure 101 anys, com la seva mare, Carles tindrà 79 anys quan accedeixi al Regne, però mai no ha dit que vulgui renunciar a ell.

-Quin títol tendria llavors Camilla?
-Segons la Família Reial, mai no hi haurà una reina Camilla, sinó una princesa consort. Però el Govern britànic reconeix que Camilla es convertirà automàticament en reina si l'hereu de la corona puja al trono, en no ser que es canvii la llei.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris