algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Es Baluard s'obre a 'Ciutat tolmi' per revelar les urbs de l'individu

El projecte inclou tallers i conferències que conviden a pensar l'entorn

JOANA NICOLAU.Palma.
Si ets un individu amb inquietuts culturals i amb voluntat de participar en un projecte viu de la ciutat, «tolmitza't». El museu del Baluard fa cada dimarts horabaixa, del 19 d'aquest mes al 12 de maig, el taller Ciutat tolmi, un projecte jove, creatiu, participatiu i sobretot novedós, adreçat a tota persona que vulgui pensar i compartir la seva visió particular de la ciutat.

Ahir, més d'un centenar de persones assistiren a la presentació dels tallers. Fou a la sala Aljub, amb una animada festa que gaudí de la música dels dj's Nacho Velasco, OverWanKenöby i don Manolo Pinchadiscos.

A ella no faltaren les projeccions audiovisuals, el gran referent del concepte «tolmi». Aquesta paraula, derivació de l'anglès tell me (diguem), és l'eix del taller.

La ciutat «tolmi» està sempre en contínua construcció. Així, partint del bagatge de cadascun dels participants, es realitzaran una sèrie d'activitats i microtallers amb la finalitat que els interessats buidin els seus arxius més privats, els comparteixin i comencin a construir la seva pròpia ciutat. Tot plegat amb l'objectiu fonamental de reflexionar sobre aquest particular concepte de ciutadania interior envers la identitat, l'individu i els espais que freqüenta.

Els tallers que es presenten són Plànols sonors, sobre bandes sonores i que, amb el músic Albert Jordà, plantejarà com la música dibuixa un paisatge en la pròpia ciutat. Dogville. Moments privats en espais públics és un altre taller en el qual Isabel Forteza treballarà la ciutat des de l'espai, el cos, i l'acció. Les ciutats invisibles i la seva representació parteix de la creació de maquetes i l'impartirà l'arquitecte Maria Bel Riera.

Els referents personals en la ciutat rea mostrarà itineraris personals per Palma i el dirigirà Jordi Pallarés, ànima del projecte Tolmi. En El record és el lloc se combinarà la ciutat i la memòria amb l'artista Jordi Ribas, i en El so de les ciutats, que oferirà Maria Bel Riera, es profunditzarà sobre els estils musicals associats a determinats entorns urbans.

Cal dir que els tallers es realitzaran entre el Baluard i la galeria ABA Art de Palma. A més, inclouran un cicle de conferències i taules rodones que tindran lloc els dies 19 i 20 de maig, en les quals diferents experts parlaran del concepte «tolmi», des de diferents àmbits i disciplines. Entre d'altres es parlarà de Projectes artístics de ciutadania on line, Models urbans, espais públics i ciutadans, a partir de reflexions des del cinema i la pintura, Habitar els espais i construir la identitat... Els interessats en participar en el projecte Tolmi poden fer-ho a través de la pàgina web www.ciutattolmi.org.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris