nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Mònaco torna al dia a dia però pendent del funeral de Rainier

El poble espera amb ànsia unes paraules d'Albert II que no arriben

Commocionats per la desaparició de Rainier, el record del qual és omnipresent al Principat, els monegascs intenten, quan queda una setmana dels seus funerals, recuperar una certa normalitat, amb la vista posada en el seu successor, Albert.

Diumenge, els ciutadans podran visitar la capella ardent de Rainier que se situarà a la capella palatina del palau de Mònaco. Mentrestant, el poble espera amb impaciència les paraules d'Albert II en aquestes hores difícils després de la pèrdua de qui fos el seu «pare» i «patró» durant 55 anys.

Fonts del palau van indicar que desconeixien si hi haurà alguna comunicació oficial per part del regent i hereu, sumit en el dolor, però també per organitzar els funerals de Rainier, el pròxim dia 15, en els quals participaran nombroses personalitats de relleu internacional. El Palau està també molt ocupat a respondre a l'«allau» de condolences rebudes del món sencer. «Estam desbordats i emocionats per tantes mostres d'afecte», van dir les fonts.

De moment, l'únic que se sap és que Albert no acudirà als funerals de Joan Pau II, «com s'havia proposat fer», a causa de la mort de Rainier. Aquest avatar del destí ha marcat els monegascs, que divideixen el seu dolor entre la pèrdua del seu príncep i la del papa. Fervent creient, el difunt príncep havia rebut una «particular benedicció apostòlica» poc abans de la mort d'ambdós. El príncep Rainier serà enterrat a la catedral de Mònaco, al costat de la seva esposa, l'actriu nord-americana Grace Kelly.

Ahir, després d'un dia de dol rigorós amb el tancament dels establiments més emblemàtics, Mònaco tornà a obrir els seus llocs de joc, moda i festes encara que el públic no va respondre a la seva oferta amb el mateix entusiasme que ho fa en situacions normals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris