algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Mallorca, un paradís per a la lluna de mel

Rainier de Mònaco i Grace Kelly varen escollir Mallorca per festejar el seu casament l'any 1956

Rainier es casà amb Grace Kelly el 19 d'abril del 1956. Dos dies després arribaren al port de Palma per a la lluna de mel.

El senyor De Senmenat, comte de Ribas i llavors cònsol del Principat de Mònaco a la nostra ciutat, cridà els periodistes per comunicar-nos que Rainier i Patrícia Gràcia de Mònaco havien ancorat al nostre port i ens facilitava una entrevista en exclusiva per ala revista Cort a bord del iot reiaDeo Juvante II. No obstant això, se'ns posà una objecció: que no duguéssim cap fotògraf.

Aquesta circumstància obligà a manifestar al cònsol que sense fotografia l'entrevista no tindria gens de valor. En qualsevol cas, li prometérem que no hi hauria càmera espectacular sinó, simplement, una breu fotografia com a document de l'acte. L'home hi accedí una mica de mala gana i quan ja érem a bord, a la coberta del iot, amb Rainier i amb Grace, que tenia en braços un canet, el cònsol li explicà la conveniència que es deixassin fotografiar per donar més valor gràfic a l'entrevista. El príncep hi accedí i el nostre company Juanito Caubet es tragué de la butxaca una maquineta diminuta i féu la foto.

En aquella xerrada, mantinguda davall un bon sol mallorquí, Rainier contestà somrient quan li demanàrem les seves impressions sobre les noces. «En l'acte del nostre casament, hi havia mil vuit-cents periodistes. Aquesta família de vostès és molt nombrosa». Li insinuàrem si se sentia feliç d'haver arribat a Palma i respongué: «Haver-la elegida com a primer punt del nostre viatge ja diu molt de les meves simpaties per l'Illa. A més, tots s'han mostrat molt amables amb nosaltres».

Aquestes primeres impressions quedaren en el nostre record. El 23 d'abril es donava la notícia que els prínceps havien desembarcat de nit a l'hotel Formentor, on soparen i presidiren un ball organitzat en honor seu.

El 2 de maig, els prínceps anaren als toros. El Coliseu Balear es vestí de gala amb motiu de la visita reial. A aquest acte pertanyen algunes de les imatges que el fotògraf Josep Planas Montanyà captà de la parella en companyia del comte Ribas. També són seves les instantànies del matrimoni al costat del bisbe Jesús Enciso de Viana, del capità general Castejón, amb els comtes Ribas; o al col·legi Mare Alberta mentre realitzaven una ofrena floral.

Més tard, la jove parella tornà a l'Illa per prendre part en diversos actes socials, un dels quals tingué com a escenari l'hotel Son Vida. Els prínceps participaren en la inauguració d'aquest establiment el 1961, al costat de grans personalitats de llavors, com ara Onassis o Maria Callas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris