nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

Més de 453.000 signatures contra les curses de toros a Catalunya

Foren entregades ahir a Ernest Benach, president del Parlament

Les Associacions de defensa dels animals lliuraren ahir al president del Parlament, Ernest Benach, 453.000 signatures contra la celebració de curses de toros a Catalunya, i entre elles cal destacar les de famosos com Paul McCartney o el Dalai Lama.

Els signants demanen que el Parlament català modifiqui la Llei de Protecció dels Animals i suprimeixi la curses de braus a Catalunya.

La campanya, organitzada per l'Associació de Defensa dels Animals (ADDA) i la Societat Mundial de Protecció dels Animals (WSPA), ha comptat amb la col·laboració d'uns 120 grups i col·lectius de defensa dels animals. La recollida de firmes no s'ha centrat només a Catalunya, on s'han recollit en sis mesos 250.000 rúbriques, sinó que també s'ha demanat el seu suport als ciutadans d'altres comunitats autònomes i a celebritats de tot el món.

Entre les persones que han donat el seu suport a aquesta iniciativa s'ha de destacar la batlessa d'Atenes, Dora Backoyannis; el president del Dutch Green Party de Holanda, Femke Halsema; el batle d'Isfahan, Mosteza Said Saghaian; i els cantants Alaska, Paco Ibáñez i Pep Sala. urant la seva reunió amb el president del Parlament, la presidenta d'ADDA, Carmen Méndez, li va demanar que faci arribar la seva sol·licitud a tots els grups parlamentaris.

El president del Parlament, Ernest Benach, ha suggerit a les associacions de defensa dels animals que presentin una proposta legislativa per iniciativa popular, però Méndez ha assenyalat que recollir el nombre de firmes que estableix la llei en el temps estipulat requereix un esforç econòmic que no poden assumir.

L'associació que presideix Carmen Méndez va ser la que va proposar fa un any que Barcelona fos declarada ciutat antitaurina durant la celebració del Fòrum Universal de les Cultures. En aquella ocasió, ADDA i la World Society for the Protection of Animals recolliren 245.000 firmes i cartes procedents de 30 països diferents en les quals es demanava això al batle Joan Clos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris