algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Catalina Sureda va ser reivindicada a la Casa Museu Villalonga

Una cinquantena de persones demanaren a Mulet que la torni a contractar

97090

El públic assistent a l'acte a Can Sabater va fer una reivindicació molt sentida de la figura de l'ex-directora mostrant un cartell amb la seva imatge.

J.M.

S.B./P.G.Palma/Binssalem.
El que començà com una tranquil·la sessió literària esdevingué un acte reivindicatiu i de marcat caire polític. L'escriptora Maria Antònia Oliver aprofità la seva intervenció al cicle En Trànsit, que encetà ahir vespre les seves sessions a la Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem, per fer una reivindicació de la fins ara directora Catalina Sureda, el contracte de la qual no va ser renovat per la consellera Dolça Mulet.

L'escriptora va fer ús de la paraula per lloar Catalina Sureda, una persona que va qualificar de «professional, treballadora i diligent» i a la qual, arribats a aquest punt, donà la benvinguda. I és que les prop de 50 persones que omplien la sala havien alçat totes de cop unes pancartes que reproduïen la imatge de l'exdirectora.

Mentre Mulet aguantava el tipus i Ginard es mostrava més inquiet al seu seient, Oliver continuà destacant que «Sureda feia ben feta la feina, jo l'estimava i era la veritable ànima de la casa museu. Oliver va tancar aquesta intervenció pública demanant-se, si era legal o no, per acabar afirmant que «no ho crec just». Des del públic es va dir que era «barroer». La intervenció va acabar amb un llarg aplaudiment de suport a Sureda i Oliver va començar la conferència.

S'ha de recordar que Mulet anuncià a finals de març la no renovació en el càrrec de Sureda, que ha ocupat la direcció de la Fundació durant sis anys, argumentant que aquesta decisió es basava en «una pèrdua de confiança del patronat» en la persona que ha contribuït a desenvolupar i consolidar la programació de la Casa Museu de Binissalem.

Dies abans, Sureda -substituïda eventualment per Gemma Pascual- havia denunciat als membres de l'esmentat patronat (integrat per representants del Consell, la UIB i els distints partits polítics) les seves queixes pel tracte que estava rebent per part del departament de Cultura del Consell i, en concret, «per la consellera de Cultura i vicepresidenta de la Fundació», que, en la seva opinió estava duent a terme una política d'«ingerència» en la feina que estava desenvolupant l'equip del centre.

El director insular de Cultura, Guillem Ginard, va abandonar la conferència abans d'acabar i qualificà la protesta com «una falta de respecte molt gran cap a la nova directora» i tornà a defensar que tècnicament i litèrariament «no en tenim res en contra, el que es discuteix és el seu individualisme i patrimonialisme».

La consellera Mulet va dir que esperava aquest acte de reivindicació «d'un sector de gent que estava molt lligat a Sureda» i considerà que havia de ser a la casa per donar suport a la nova directora en funcions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris