algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Un cicle de concerts promociona la creació musical illenca a Barcelona

Dotze artistes intervendran als 4 concerts prevists al programa

P.G.Palma.
La major part dels músics de l'Illa coincideix a afirmar que les seves possibilitats de treball són precàries perquè no es compta amb ells a l'hora de programar. Ara, després d'anys en què les queixes no han tingut cap ressò, un grup de dotze artistes -cantautors i conjunts-, s'han constituït en l'Associació Compàs de Mallorca per donar un caire més actiu a les seves reivindicacions.

I la primera mostra del seu treball és el projecte Nits de cantautors i cantants mallorquins, un cicle de quatre concerts que promocionarà a Barcelona la música de Suso Rexach, Guillem Sansó, Lluís Gili, Carlos González-Lara, Toni Terrades, Llunàtiques, Pep Miquel Camps, Tina Servera, Paco Guerrero, Felipe Cardiel, Marisa Rojas i Agrimònia Forestal.

La iniciativa, que compta amb el suport del Departament de Cultura del Consell de Mallorca, fou presentada ahir pels seus promotors, els músics, i pel director insular de Cultura, Guillem Ginard, qui destacà la qualitat d'un programa que permetrà que «els artistes mallorquins puguin pegar un bot a Catalunya, el seu mercat natural». Ginard, que es mostrà partidari de donar suport a la nostra creació musical, aprofità l'ocasió per fer una crida a l'Administració local de l'Illa «perquè tingui en compte els nostres músics a l'hora de programar les seves festes, ja que si la gent no coneix una cosa no pot arribar a estimar-la».

La cantautora Tina Servera detallà el programa d'aquest cicle, que disposa d'un pressupost de 30.000 euros i que només «és una primera passa» d'un projecte que aspira tenir-ne repercussions a Mallorca.

Un recital basat en exclusiva en la cançó d'autor, i protagonitzat per Guillem Sansó, Rexach i Lluís Gili, servirà per obrir aquest cicle de concerts, que tindran lloc els dijous d'abril, a les 19.30 hores, al Teatre de la Casa de Menorca de la Ciutat Comtal. La cançó d'autor tornarà a ser protagonista en el segon concert, previst per al dia 14, en quèque intervindran González-Lara, músic uruguaià que resideix des de fa anys a l'Illa; Toni Terrades i Llunàtiques. Pep Miquel Camps, Tina Servera i Paco Guerrero seran els encarregats de dur els sons de la música amb aires mediterranis en el tercer concert, dia 21, mentre que Felipe Cardiel, Marisa Rojas i Agrimònia Forestal clouran el cicle, el dia 28, amb un recital pop-rock.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris