nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

ERC demana al Govern per què no torna els papers de Salamanca

La formació política està molt preocupada per l'endarreriment

ERC ha sol·licitat la compareixença al Congrés de la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, perquè expliqui quan durà a terme la decisió del Consell de Ministres de tornar a Catalunya els papers de l'Arxiu de Salamanca. Segons la seva opinió, aquest tipus de comportaments evidencien que els socialistes s'estan passant i que és necessari que «moguin fitxa».

Així ho va anunciar el portaveu parlamentari dels republicans a la Cambra Baixa, Joan Tardà, qui va recalcar que l'Executiu ha d'aclarir quines «gestions» està realitzant per «materialitzar el seu compromís» d'enviar a Catalunya els documents públics i privats dipositats a l'Arxiu. Tardà explicà que a finals d'any el Govern va acordar dur a terme la devolució i que només faltava per concretar el mètode i el procediment a través del qual es faria.

«Han passat tres mesos i ignoram si s'ha realitzat alguna gestió, fet que ens omple d'intranquil·litat i d'alarmisme», va recalcar, per afegir que altres Governs també van prometre la devolució i després no la van executar. Segons Tardà, la seva formació està «legitimada» per fer aquesta demanda, perquè ERC va votar a favor de la investidura de José Luis Rodríguez Zapatero com a president del Govern i, per tant, no se li pot acusar d'actuar ara «amb lleugeresa».

«Hem tansmès al Govern la nostra inquietud i ha hagut el silenci per resposta», va asseverar, després d'assenyalar que ERC mereix un millor tracte per part dels socialistes que, en la seva opinió, s'estan passant. En aquest context, el portaveu republicà va insinuar al PSOE que mogui fitxa, concreti les seves aliances per a aquest segon any de legislatura i digui «amb qui vol jugar» perquè «no es pot ser enmig de la taula i donar cartes a qui convé».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris